NISU JASNO NAPISALI ŠTA TRAŽE

Poništen tender za trafostanicu za potrebe specijalnih jedinica policije

Energetskoj zajednici “Vis Solis Montenegro”, koja se Komisiji žalila na tender, biće vraćena naknada za vođenje žalbenog postupka u iznosu od 1.350 eura, dok će joj naručilac sporne nabavke UJR morati da vrati 400 eura, u roku od 15 dana, nakon pravosnažnosti ovog rješenja

4439 pregleda 0 komentar(a)
Radovi na Zlatici (arhiva/ilustracija), Foto: MUP Crne Gore
Radovi na Zlatici (arhiva/ilustracija), Foto: MUP Crne Gore

Komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, po službenoj dužnosti, poništila je tender Uprave javnih radova (UJR) u vezi s izgradnjom trafostanice na Zlatici s uklapanjem u visokonaponsku infrastrukturu, za potrebe kompleksa smještajnih kapaciteta PTJ i Posebne jedinice policije (PJP) koji se grade u Podgorici.

Na tenderu procijenjene vrijednosti 135.000 eura, oglašenom 4. decembra prošle godine, kao najpovoljnija, izabrana je ponuda firme Eminent, dok su ponude firmi Eurozox - Danilvgrad, Ramel - Nikšić i Energetske zajednice “Vis Solis Montenegro” iz Podgorice odbijene kao neispravne.

Energetskoj zajednici “Vis Solis Montenegro”, koja se Komisiji žalila na tender, biće vraćena naknada za vođenje žalbenog postupka u iznosu od 1.350 eura, dok će joj naručilac sporne nabavke UJR morati da vrati 400 eura, u roku od 15 dana, nakon pravosnažnosti ovog rješenja.

Komisija je utvrdila da naručilac nabavke nije tenderskom dokumentacijom jasno i razumljivo opisao predmet nabavke i odredio zahtjeve u pogledu njenog izvršenja koje su bile od značaja za izradu ponude i izvršenje ugovora.

Dalje iz činjeničnog stanja iz dokumentacije, Komisija je utvrdila da postoje određene razlike u tehničkim karakteristikama armiranog betonskog kućišta, energetskih transformatora i srednjenaponskog razvoda, koji su traženi predmjerom radova iz tenderske dokumentacije, u odnosu na karakteristike “koje su bile predviđene predmjerom radova sadržanih u glavnom projektu, prema kojem su trebalo da budu izvedeni radovi”.

Preporučujemo za Vas