Poništen tender za trafostanicu za potrebe specijalnih jedinica policije

Energetskoj zajednici “Vis Solis Montenegro”, koja se Komisiji žalila na tender, biće vraćena naknada za vođenje žalbenog postupka u iznosu od 1.350 eura, dok će joj naručilac sporne nabavke UJR morati da vrati 400 eura, u roku od 15 dana, nakon pravosnažnosti ovog rješenja

4554 pregleda 0 komentar(a)
Radovi na Zlatici (arhiva/ilustracija), Foto: MUP Crne Gore
Radovi na Zlatici (arhiva/ilustracija), Foto: MUP Crne Gore

Komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, po službenoj dužnosti, poništila je tender Uprave javnih radova (UJR) u vezi s izgradnjom trafostanice na Zlatici s uklapanjem u visokonaponsku infrastrukturu, za potrebe kompleksa smještajnih kapaciteta PTJ i Posebne jedinice policije (PJP) koji se grade u Podgorici.

Na tenderu procijenjene vrijednosti 135.000 eura, oglašenom 4. decembra prošle godine, kao najpovoljnija, izabrana je ponuda firme Eminent, dok su ponude firmi Eurozox - Danilvgrad, Ramel - Nikšić i Energetske zajednice “Vis Solis Montenegro” iz Podgorice odbijene kao neispravne.

Energetskoj zajednici “Vis Solis Montenegro”, koja se Komisiji žalila na tender, biće vraćena naknada za vođenje žalbenog postupka u iznosu od 1.350 eura, dok će joj naručilac sporne nabavke UJR morati da vrati 400 eura, u roku od 15 dana, nakon pravosnažnosti ovog rješenja.

Komisija je utvrdila da naručilac nabavke nije tenderskom dokumentacijom jasno i razumljivo opisao predmet nabavke i odredio zahtjeve u pogledu njenog izvršenja koje su bile od značaja za izradu ponude i izvršenje ugovora.

Dalje iz činjeničnog stanja iz dokumentacije, Komisija je utvrdila da postoje određene razlike u tehničkim karakteristikama armiranog betonskog kućišta, energetskih transformatora i srednjenaponskog razvoda, koji su traženi predmjerom radova iz tenderske dokumentacije, u odnosu na karakteristike “koje su bile predviđene predmjerom radova sadržanih u glavnom projektu, prema kojem su trebalo da budu izvedeni radovi”.

Bonus video: