Radović: Presuda je dokaz nedodirljivosti moćnih pojedinaca u sistemu

Ona je danas izgubila spor koji je vodila protiv Centralne banke i guvernera Radoja Žugića za mobing i diskriminatorsko ponašanje od 27. oktobra 2017. do 5. jula 2018. godine

21747 pregleda 97 reakcija 41 komentar(a)
Irena Radović, Foto: Luka Zeković
Irena Radović, Foto: Luka Zeković

Bivša viceguvernerka Centralne banke Crne Gore (CBCG), Irena Radović kazala je da presuda potpredsjednika Osnovnog suda u Podgorici, sudije Mladena Grdinića, nije utemeljena na činjenicama i dokazima, pa samim tim nije ni pravedna.

Ona je danas izgubila spor koji je vodila protiv Centralne banke i guvernera Radoja Žugića za mobing i diskriminatorsko ponašanje od 27. oktobra 2017. do 5. jula 2018. godine.

Radović kaže da je presuda dokaz nedodirljivosti moćnih pojedinaca u sistemu.

"Osim toga, ovakva presuda je još jedan dokaz nedodirljivosti moćnih pojedinaca u sistemu i spremnosti da se po svaku cijenu zaštiti guverner CBCG. Crnogorska javnost je već imala priliku da se uvjeri kako to izgleda kada mi je posredstvom pravnog stava predsjednice Vrhovnog suda, Vesne Medenice, uskraćeno Ustavom zagarantovano pravo na sudsku zaštitu pred redovnim sudovima u Crnoj Gori. Samo zato što prethodne višestruke presude u moju korist nijesu bile po volji guvernera CBCG. Dokazi koji su priloženi u ovom postupku nedvosmisleno ukazuju da je moja tužba osnovana, što ću dokazati na višim sudskim instancama ili u Strazburu", kazala je Radović.

Bonus video: