Za veći minimalac samo u tri grada preko hiljadu potpisa

Akcija potpisivanja peticije će trajati narednih sedam dana, a potpisivanje peticije će se odvijati u kancelariji opštinskog odbora SDP, kao i na trgovima u Budvi i Nikšiću
92 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.01.2018. 19:58h

Potpisivanje peticije za povećanje minimalne zarade sa sadašnja 193 eura na polovinu prosječne, koju su danas počeli aktivisti SDP-a, prihvatio je veliki broj građana, a samo prema podacima iz tri grada Podgorice, Budve i Berana prikupljeno je preko hiljadu potpisa. Online peticiju potpisalo je juče skoro 200 građana.

Predstavnik SDP-a Budve Slavko Đukanović kazao je da je danas u tom gradu peticiju potpisalo više od 200 građana.

“Peticija je pokrenuta na teritoriji cijele Crne Gore. SDP, kao partija koja baštini socijalnu pravdu i zaštitu najranjivijih kategorija stanovništva je upravo na tom fonu i pokrenula incijativu za povećenja minimalne cijene rada. Kao što znate, u Crnoj Gori u odnosu na cijeli region odnos između minimalne cijene rada i prosječne cijene rada je najniži. Prosječna cijena je 512 eura, a minimalna je 193 i nije godinama mijenjana“, kazao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, peticija je način gdje SDP pokušava da zaštiti najranjivije kategorije stanovništva, radnike koje su poslodavci osigurali na minimalnu zaradu.

„Tim povećanjem i država bi više prihodovala na osnovu poreza i doprinosa na dohodak. Mi smo u saznanju da Vlada i Ministarstvo finansija ozbiljno razmatraju taj predlog, jer su i sami svjesni da je to jedan od načina na koji se standarad najranjivijih kategorija može povećati”, istakao je Đukanović.

Akcija potpisivanja peticije će trajati narednih sedam dana, a potpisivanje peticije će se odvijati u kancelariji opštinskog odbora SDP, kao i na trgovima u Budvi i Nikšiću.

Galerija

Bonus video: