Sekulić: Samo za drugi paket mjera, u Bijelom Polju više od 1,1 milion eura otšlo na zarade zaposlenih

Predsjednik Opštine Petar Smolović je kazao da je današnji susret privrednika iz Bijelog Polja sa predstavnicima vladinih i državnih institucija prilika da se kroz razgovore još više približe mogućnosti koje pruža paket ekonomskih mjera Vlade Crne Gore

4588 pregleda 4 komentar(a)
Danas u Bijelom Polju, Foto: Vlada Crne Gore
Danas u Bijelom Polju, Foto: Vlada Crne Gore

“Treći paket” vrijedan 1,22 milijardi eura i da pokriva period od naredne četiri godine te da podrazumijeva dodatna ulaganja u sektore crnogorske privrede, kazala je ministarka ekonomije u Vladi Crne Gore Dragica Sekulić tokom posjete bjelopoljskoj Opštini, gdje je sa timom iz Vlade Crne Gore razgovarala sa privrednicima o mogućnostima koje privredi pruža treći paket ekonomskih mjera Vlade.

“Ovo je dobra prilika i povod da privrednicima prezentujemo mogućnosti koje nudi treći paket mjera. Ono što je karakteristično za Bijelo Polje je da je samo za drugi paket mjera preko 1,1 miliona eura utrošeno za zarade zaposlenih. Više od 600 privrednih društava iz Bijelog Polja je koristilo te subvencije” – kazala je ministarka Sekulić dodajući da ohrabruje podatak da je zahvaljujući mogućnostima iz Drugog paketa mjera 116 novozaposlenih registrovano u firmama u Bijelom Polju.

Predsjednik Opštine Petar Smolović je kazao da je današnji susret privrednika iz Bijelog Polja sa predstavnicima vladinih i državnih institucija prilika da se kroz razgovore još više približe mogućnosti koje pruža paket ekonomskih mjera Vlade Crne Gore.

“Ovaj susret smo inicirali kako bi našim privrednicima omogućili direktan kontakt sa predstavnicima Vlade. Danas smo imali priliku da u neposrednoj komunikaciji razriješimo nedoumice kako bi našim privrednicima omogućili da na najbolji način iskoriste sve prednosti Trećeg paketa mjera. To je pošteno prema lokalnoj privredi i u ovim danima svi moramo biti na istom zadataku – saniranja posljedica i stvaranja uslova za brži oporavak i dalji razvoj”, kazao je Smolović.

Direktor IRF Zoran Vukčević kazao je da je IRF pripremio 39 kreditnih linija koji su predviđeni da podrže one sektore koji su najviše pogođeni pandemijom, tu prije svega mislimo na turizam, poljoprivredu i proizvodnju. U okviru naših kreditnih linija obezbijeđen je i reprogram za postojeće kredite, kako za hotelijeri i kompanije u turizmu, tako i za one u poljoprivrednike“.