Davidović: Nije tačno da je Vlada upropastila sezonu

Ovo, kaže, nije trenutak za jeftine političke poene, posebno ne onih koji nijesu uložili nijedan trenutak u razgovoru s privredom

10576 pregleda 276 reakcija 75 komentar(a)
Davidović, Foto: Savo Prelević
Davidović, Foto: Savo Prelević

Apsolutno su neutemeljene tvrdnje koalicije Crno na bijelo da je Vlada Crne Gore političkim odlukama upropastila turističku sezonu sezonu u Crnoj Gori, ocijenio je državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma Damir Davidović.

Iz koalicije Crno na bijelo saopšteno je juče da je Vlada Crne Gore svojim političkim odlukama potpuno upropastila turističku sezonu i stvorila gubitak, koji će, kako su kazali, biti na nivou jedne milijarde eura.

"Apsolutno su neutemeljene tvrdnje koje smo imali prilike da vidimo u crnogorskim medijima, da je Vlada Crne Gore svojim poliltičkim odlukama ugrozila turističku sezonu", rekao je Davidović.

On je u izjavi za Info Biro rekao da je istina sasvim suprotna.

"Vlada je prvi set mjera donijela samo dva dana nakon što je došlo do prvog slučaja Kovida-19, da su u međuvremenu bila tri seta mjera u vrijednosti 1,5 milijardi eura", rekao je Davidović.

Kazao je da je Crna Gora 1. jula donijela odluku o otvaranju granica prema 130 zemalja, koje se, nažalost, nijesu otvorili prema Crnoj Gori.

"U međuvremenu, zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Crnoj Gori sredinom jula stigla je preopruka Evropske komisije o zatvaranju granica prema našoj zemlji", kazao je Davidović, navodeći da je Crna Gora među svjetskim destinacijama koje su djelimično podigle restrikcije.

Ovo, kaže, nije trenutak za jeftine političke poene, posebno ne onih koji nijesu uložili nijedan trenutak u razgovoru s privredom.

Komentarišući poređenje Crne Gore sa Hrvatskom, Davidović je rekao da je u pitanju zemlja koja je članica Evropske unije, u koju dolaze upravo turisti iz EU, prenosi portal RTCG.

Važnije je u ovom trenutku, kaže Davidović, raditi stvari koje doprinijeti stabilizaciji epidemiološke situacije u zemlji i da pošaljemo poruku da se svi pridržavaju mjera Instituta za javno zdravlje (IJZ).