Marković obišao gradilište kompleksa Holliday Village Montenegro

"Ovo je projekat koji ne sam da doprinosi novoj turističkoj ponudi već će i dovesti do novih zapošljavanja i biće podsticajan za nove investicije u Ulcinju", rekao je Marković
164 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 28.01.2018. 15:19h

Premijer Duško Marković obišao je u pratnji ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića gradilište turističkog kompleksa Holliday Village Montenegro u Ulcinju koje na osnovama nekadašnjih hotela Belvi i Olimpik gradi kompanija Karizma.

Otvaranje hotela predviđeno je za april.

"Impresioniran sam time da ćemo na proljeće imati veličantven objekat sa ozbiljnim saržajima i jednom od najboljih turističkih ponuda ne samo na Ulcinjskoj rivijeri nego i na cijeloj obali. Ovo je projekat koji ne sam da doprinosi novoj turističkoj ponudi već će i dovesti do novih zapošljavanja i biće podsticajan za nove investicije u Ulcinju. Crna Gora nastavlja da realizuje projekte koji će je na turističkoj mapi činiti prestižnom", rekao je Marković nakon obilaska gradilišta.

Direktor razvoja Karizme Nemanja Kostić kazao je da je prodato već 52 odsto resursa. Rekao je da su na projektu angažovani domaći resursi i da očekuje da ovaj, prvi projekat Karizme u Crnoj Gori, privuče nove investirore.

Radulović je, kako je saopšteno iz Vlade, naveo da će zahvaljujući ovom turističkom rizortu biti uskoro otvoreno 400 novih radnih mjesta.

"Ono što posebno raduje je broj novozaposlenih. To je otprilike 400 ljudi u prvoj iteraciji, a taj se broj može popeti i do 1.000 kada se projekat kompletira za pet ili šest godina", rekao je Radulović.

Karizma je zaključila ugovor sa državom Crnom Gorom i HTP Ulcinjska rivijera o zakupu kojim je obezbijeđena investicija od 31,83 miliona eura u rekonstrukciju i adaptaciju hotela Olimpik i Belvi sa depadansima i izgradnju pratećih sadržaja u koje spadaju bazeni, sportski tereni i ugostitelski objekti.

Galerija

Bonus video: