Ponovo blokirana imovina "Property investmentsa": Dug za porez veći od 469.000 eura

Iza firme, kako tužioci sumnjaju, stoji Olivera Ilinčić - nekadašnja savjetnice predsjednika državne zajednice SCG Svetozara Marovića
83 pregleda 0 komentar(a)
Lučice, Foto: Montenegrosmile
Lučice, Foto: Montenegrosmile
Ažurirano: 27.01.2018. 19:53h

Država je ponovo blokirala zemljišni kompleks od 9.500 kvadrata u Lučicama, vlasništvo firme "Property investments", zbog poreskog duga od 469.631 eura.

Zabilježba poreskog potraživanja upisana je 22. januara u katastarsku evidenciju, a država je to prethodno učinila i prije godinu i po, kada je poreski dug bio 35.000 eura manji.

Iza firme, kako tužioci sumnjaju, stoji Olivera Ilinčić - nekadašnja savjetnice predsjednika državne zajednice SCG Svetozara Marovića.

Ona je bivša direktorka u firmi sprskog biznismena Stanka Subotića Caneta.

Hipoteku je ranije upisala i Opština Budva, koja punih osam godina pokušava da naplati porez koji je premašio 400.000 eura.

Prije države i lokalne uprave, hipoteku je još prije deceniju upisala i Hipo Alpe Adria banka, na iznos od pet miliona eura, a na ime kredita koji je uzela firma.

Sudski spor protiv firme vodi i Prva banka, za naplatu potraživanja od 2,2 miliona eura.

Kako je tokom godina "kupoprodajne groznice" firma uzimala kredite i od mještana kupovala zemlju, istražuje Specijalno tužilaštvo u okviru istrage budvanske kriminalne grupe.

Na zahtjev tužilaca, Viši sud je prije dvije godine donio odluku da blokira imovinu firme.

Tada je Specijalno tužilaštvo u okviru istrage oko prevara mještana i banaka blokiralo i imovinu još tri firme, koje se povezuju sa Ilinčićevom i Marovićem.

Pod blokadom se našla i susjedna parcela od 9000 kvadrata u Lučicama, vlasništvo firme “Adriatic investments”, sestre firme “Property investments”, kao i 35.000 kvadrata zemlje na lokalitetu Velja ploča u Budvi, kojom gazduje firma “Good location properties”, te 2.500 kvadrata na samoj Bečićkoj plaži i poslovni objekat na Svetom Stefanu u vlasništvu firme „Fifth avenue“.

Na svu imovinu upisana je privremena mjera zabrane raspologanja, a odluka Višeg suda i dalje je na snazi.

Bonus video: