poslovni prijatelj svetozara marovića

Ćupić preuzima Jadran Perast

Ćupić je vlasnik Iberostar hotelske grupe iz Budve, tri stare palate u Boki - “Tripković” u Dobroti i “Zmajević” i “Smekja” u Perastu, kao i brojnih drugih nekretnina širom primorja

11176 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

U skladu sa rješenjem Komisije za tržište kapitala od 12. avgusta 2020. godine, Montenegroberza je prije dva dana zaustavila trgovanje akcijama kompanije “Jadran Perast” AD Kotor tokom postupka trajanja javne ponude za preuzimanje od kompanije “Imobilia” DOO Budva.

Budvansku kompaniju “Imobilia” kontroliše biznismen Branko Ćupić, poslovni prijatelj bivšeg potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića. Ćupić je vlasnik Iberostar hotelske grupe iz Budve, tri stare palate u Boki - “Tripković” u Dobroti i “Zmajević” i “Smekja” u Perastu, kao i brojnih drugih nekretnina širom primorja.

Kako je saopšteno iz Montenegroberze, trgovina akcijama “Jadran Perasta” AD je obustavljena počev od četvrtka i trajaće do okončanja postupka javne ponude za preuzimanje ovog akcionarskog društva.

“Imobilia” trenutno posjeduje 93,44 odsto akcija hotelskog društva “Jadran Perast”. Berza je donijela i odluku o razvrstavanju akcija ove kompanije u tržišni ”segment za promatranje”. Razvrstavanje je privremenog karaktera i trajaće do okončanja preuzimanja ovog akcionarskog društva.

Preporučujemo za Vas