"Dobre političke odnose Crne Gore i Ukrajine treba da prati intenziviranje privrednih relacija"

Na sastanku je ocijenjeno da bi komore mogle doprinijeti jačanju ekonomske saradnje organizovanjem foruma privrednika dvije zemlje, kada to dozvoli pandemija koronavirusa

2086 pregleda 2 komentar(a)
Radovanović i Chyzhykov, Foto: Privredna komora Crne Gore
Radovanović i Chyzhykov, Foto: Privredna komora Crne Gore

Dobre političke odnose Crne Gore i Ukrajine treba da prati intenziviranje privrednih relacija, za šta ima prostora u sektorima energetike, metalurgije, informacionih tehnologija, turizma i poljoprivrede, ocijenili su predstavnici crnogorske Privredne (PKCG) i ukrajinske Trgovinsko-industrijske komore.

Generalni sekretar PKCG, Pavle Radovanović, razgovarao je u Baru sa predsjednikom Trgovinsko-industrijske komore Ukrajine, Gennadiyem Chyzhykovim, o mogućnostima jačanja ekonomske saradnje dvije zemlje, te snaženja partnerstva poslovnih asocijacija.

Iz PKCG je saopšteno da je Radovanović upoznao Chyzhykova sa investicionim projektima koji se realizuju ili su u planu u prioritetnim sektorima razvoja crnogorske ekonomije, a mogu biti interesantni ukrajinskim privrednicima.

Na sastanku je ocijenjeno da bi komore mogle doprinijeti jačanju ekonomske saradnje organizovanjem foruma privrednika dvije zemlje, kada to dozvoli pandemija koronavirusa.

„Predstavnici PKCG i Trgovinsko-industrijske komore Ukrajine nastaviće da baštine kvalitetne partnerske veze, kako na bilateralnom nivou, tako i kroz aktivnosti u međunarodnim komorskim asocijacijama“, zaključeno je na sastanku.

Bonus video: