Produžena zabrana rada hotelu koji je Marković otvorio

Hotel koji je prošle godine rekonstruisan mogao bi zaista biti otvoren tek kada prođe opasnost od epidemije

22695 pregleda 213 reakcija 20 komentar(a)
Marković i Perović presjekli vrpcu ali hotel ne otvaraju: Sa svečanosti, Foto: Gov.me
Marković i Perović presjekli vrpcu ali hotel ne otvaraju: Sa svečanosti, Foto: Gov.me

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje u petak je produžio zabranu rada svom hotelu u Ulcinju, koji je premijer Duško Marković svečano otvorio samo pet dana ranije.

Rekonstrukcija hotela je završena u decembru prošle godine, a hotel ne radi od sredine marta na preporuku Vlade kao mjera protiv epidemije i da bi se sačuvala ugrožena populacija - penzioneri. Od tada Fond PIO svakih desetak dana produžava zabranu rada.

“Shodno preporukama Vlade Crne Gore za sprovođenje privremenih mjera za sprečavanje infekcije izazvane novim korona virusom, a u cilju zaštite korisnika prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja i zaposlenih, odlažu se prijemi penzionera Hotela “PIO” u Ulcinju, koji su bili predviđeni za periode od 17. avgusta do 24. avgusta 2020. godine. O svim budućim aktivnostima na planu odmora i oporavka penzionera pravovremeno ćemo vas obavještavati preko Saveza penzionera Crne Gore i sajta Fonda PIO Crne Gore”, navedeno je u saopštenju Fonda PIO.

Hotel nije otvoren: Saopštenje Fond PIO od petka
Hotel nije otvoren: Saopštenje Fond PIO od petka

Hotel je bio “otvoren” samo u ponedjeljak nakon što su Marković i direktor Fonda PIO Dušan Perović svečano presjekli vrpcu. To je trajalo dok su ga razgledali premijer i gosti i dok su kamere bile upaljene.

Dan kasnije upravnik hotela Rajko Dajković kazao je “Vijestima” da hotel neće otvarati za goste do daljeg, odnosno dok se o tome ne izjasni Nacionalno koordinaciono tijelo.

“Vijesti” su 10. avgusta kabinet premijera Markovića pitali zašto je “otvarao” hotel koji je odlukom njegove Vlade zatvoren do daljeg usljed epidemije korona virusa i za koji bi trebalo da zna da ne može biti otvoren. Odgovor iz Vlade “Vijesti” i dalje nijesu dobile.

“Vijesti” su tada Birou Vlade za odnose s javnošću poslale pitanja: Da li je predsjednik Vlade Duško Marković upoznat da je rekonstrukcija hotela Fonda PIO u Ulcinju, koji je, presijecanjem vrpce, svečano otvorio 10. avgusta 2020. godine, završena još prije nekoliko mjeseci? Da li je predsjedniku Vlade poznato da je ovaj hotel još sredinom marta, shodno preporukama Vlade Crne Gore za sprovođenje privremenih mjera za sprečavanje infekcije izazvane novim korona virusom, zatvoren za svoje korisnike penzionere, kao i da je posljednji put ta mjera produžena 31. jula? Kako je moguće da predsjednik Vlade otvara davno rekonstruisani hotel koji odlukama njegove Vlade ne može ni da prima svoje goste penzionere?