radovi vrijedni 12 miliona eura

Marković obišao radove na regionalnom putu Pljevlja - Metaljka

Rok završetka prve faze od 16 kilometara je polovina 2021. godine, saopšteno je iz Vlade

4232 pregleda 3 komentar(a)
Marković u obilasku puta, Foto: Vlada CG
Marković u obilasku puta, Foto: Vlada CG
Ažurirano: 24.08.2020. 15:21h

Premijer Duško Marković čestitao je rukovodstvu Pljvalja na čelu sa predsjednikom Opštine Igorom Golubovićem odličnu komunikaciju i saradnju sa Vladom, konsolidaciju javnih finansija i najavio projekte rekonstrukcije svih puteva koji vode ka ovom gradu kako bi on bio lakše dostupan

„Konsolidacija energetskog sektora daje velike benefite u strateškom smislu. Zato smo na dobrom putu da, sređujući Rudnik uglja i ekološkom revitalizacijom Termoelektrane, riješimo i najznačajnije pitanje u Pljevljima – a to je zagađenje. To će otvoriti oči i pogled cijelom gradu, ne samo u smislu čistoće već i u razvojnim perspektivama. I sa druge strane intenzivno stvaramo pretpostavke za bolju dostupnost Pljevalja. Rekonstruiše se put ka granici sa Bosnom i Hercegovinom, u pripremi je i druga faza projekta, započeli smo radove na rekonstrukciji puta ka Republici Srbiji, već je urađen dio ka Slijepač Mostu. Plan je da idemo i u ozbiljnu rekonstrukciju puta ka Đurđevića Tari. Kada to napravimo otvorili smo Pljevlja prema okruženju i kvalitetno povezali ovaj grad unutar naše zemlje, učiniti ga dobrim i perspektivnim mjestom za život. U prilici smo da sve ovo pretvorimo u realnost“ – kazao je premijer na sastanku.

Predsjednik Vlade je pozdravio odlične rezultate lokalne vlasti na konsolidaciji javnih finansija kao ključnom uslovu za stvaranje nove vrijednosti i poboljšanja života građana.

„Nema nikakvih prilika za razvoj ako ne stabilizujete lokalne finansije odnosno opštinski bzudžet. Vi ste na tome napravili ozbiljan rezultat“ – kazao je Marković na sastanku sa rukovodstvom Pljevalja.

Sastanku su prisustvovali ministarka ekonomije Dragica Sekulić, predsjednik Skupštine opštine Mervan Avdović, potpredsjednik Opštine Dragiša Sokić i glavni administrator Opštine Pljevlja Zoran Radošević.

Preporučujemo za Vas