Naknade za prekovremeni rad u doba korone

Vlada prihvatila zahtjev koji se tiče dijela službenica Ministarstva zdravlja

3645 pregleda 2 komentar(a)
Zgrada Vlade
Zgrada Vlade

Vlada je prihvatila predlog da se dijelu službenica Ministarstva zdravlja isplate prekovremeni sati u uslovima situacije izazvane novima koronavirusom.

U dokumentu stoji da će sredstva biti isplaćena iz budžeta Ministarstva, ali nije definisano koliko sredstava, već samo da će ona biti u visini “stvarno ostvarenih časova prekovremenog rada”.

U informaciji sa Vlade se ocjenjuje da je u novonastalim okolnostima došlo do neočekivano povećanog obima posla.

„Tako da je u periodu mart-avgust pripremljeno i donijeti preko 150 pravnih propisa, pored obavljanja tekućih poslova. Takođe, u ovim okolnostima, došlo je i do neočekivano povećanog obima administrativno-tehničkih poslova, organizacije i koordinacije aktivnosti sa zdravstvenim ustanovama i drugim subjektima koji su na razne načine uključeni u preduzimanje mjera zaštite stanovništva od zarazne bolesti novog koroavirusa“, navodi se u dokumentu.

U njemu se napominje da je svakodnevno bio ogroman priliv podataka i informacija, koje su se morale ažurirati, procesuirati i dostavljati na više adresa i brojnim subjektima.

„U situaciji čestih, ponekad i svakodnevnih izmjena i dopuna naredbi u vezi preduzimanja mjera radi sprečavanja unošenja zaraznih bolesti u zemlju, suzbijanja i sprečavanja prenošenja u druge zemlje, kao i zaštite stanovništva od novog koronavirusa, u skladu sa epidemiološkom situacijom, svakodnevno su dostavljana brojna pitanja građana (preko Ministarstva zdravlja i CoronaInfo) na koje se moralo odgovarati odmah”, navodi se u dokumentu.

Taj prekovremeni rad odnosi se na, kako se navodi u dokumentu koji je bio pred članovima Vlade, službenice Slavojku Šuković, Milicu Golubović, Miru Radović, Željku Vulanović i Almu Šabanović.

Bonus video: