CGES ponovo da bira ponudu za trafo-stanice

Naručilac sporne nabavke, procijenjene vrijednosti 214.200 eura, prethodno je donio odluku da kao najpovoljniju, na ovom javnom nadmetanju, izabere ponudu barske firme Baranka Export Import Pejanović Bar, a ponudu firme Tangenta odbije kao neispravnu
119 pregleda 0 komentar(a)
trafostanica, Foto: Arhiva Vijesti
trafostanica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.01.2018. 19:28h

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila je žalbu firme Tangenta iz Nikšića i poništila odluku Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) o izboru najpovoljnije ponude na tenderu za isporuku i ugradnju invertora za trafostanice.

Naručilac sporne nabavke, procijenjene vrijednosti 214.200 eura, prethodno je donio odluku da kao najpovoljniju, na ovom javnom nadmetanju, izabere ponudu barske firme Baranka Export Import Pejanović Bar, a ponudu firme Tangenta odbije kao neispravnu.

Tender je objavljen još 10. jula ove godine.

Državna komisija naložila je, međutim, CGES-u da ponovi postupak i otkloni nepravilnosti, donese zakonitu odluku u roku od 15 dana. Po pravosnažnosti njenog rješenja, Državna komisija će vratiti žaliocu 2.142 eura na ime naknade za vođenje postupka po žalbi.

“Osnovani je žalbeni navod žalioca da se iz ponude “Baranka Export-Import Pejanović” ne može utvrditi da li je Bening Zagreb dio kompanije Benning Elektrotechnik gmbH&Co.Kg. Germany, odnosno, da ovaj ponuđač nije dostavio dokaz da, ukoliko nije proizvođač opreme, dostave ovlašćenja proizvođača opreme koja se odnose na osposobljenost ponuđača da može izvršiti isporuku, ugradnju i puštanje opreme u rad u objektima naručioca, kako je to traženo pozivom za javno nadmetanje”, ističe se, između ostalog, u rješenju Državne komisije koje je potpisao njen predsjednik Zoran Živković.

Utvrđeno je, takođe, da žalilac nije ponudio proizvod koji sadrži sve karakteristike nadzorne jedinice predviđene tehničkim karakteristikama ili specifikacijma predmeta javne nabavke tako da je CGES potpuno i pravilno utvrdio što je ponudu Tangente odbio kao neispravnu.

Bonus video: