Mijović i Katić nijesu krivi što su branili rijeku

Oni su se našli na optuženičkoj klupi jer su bili u grupi 200 mještana Murine i Plava koji su zaustavili prošle godine radove koncesionara na Murinskoj rijeci
90 pregleda 2 komentar(a)
Protest mještana Murine i Plava, Foto: Arhiva Vijesti
Protest mještana Murine i Plava, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 23.01.2018. 16:17h

Osnovni sud u Plavu oslobodio je juče todgovornosti mještane Murina Ljubišu Mijovića i Ljubišu Katića da su prinudno 22. juna prošle godine zaustavili radove koncesionara na Murinskoj rijeci.

To je juče „Vijestima“ potvrdio Mijović. Krajem prošle sedmice u sudu su svjedoci potvrdili da njih dvojica nijesu prinudom i pogrdnim riječima zaustavili vozače građevinskih mašina.

Oni su se našli na optuženičkoj klupi jer su bili u grupi 200 mještana Murine i Plava koji su zaustavili prošle godine radove koncesionara na Murinskoj rijeci.

Predstavnik NVO „Sačuvajmo rijeku Komaraču i sve rijeke u Crnoj Gori“ poručili su prošle sedmice da do zadnjeg čovjeka neće dozvoliti bogaćenje pojedinaca na račun sirmašenja i iseljavanja mještana Plava i sjevera Crne Gore.

“Nema tog novca, dokumenta i rješenja koje će nas odvratiti od zaštite rijeka, izvora koji su neprocjenjiv resurs naše opštine i države”, naveli su iz udruženja.

Predstavnik Udruženja mr Ramo Gutić saopštio je da mještani te opštine ne mogu prihvatiti činjenicu da su “svi slijepi kod očiju, da ne vide kakve su katastrofalne posljedice izgradnje elektrana u Babino polje, Gradine, Šekularu, Bijelom Polju, i drugim mjestima u Crnoj Gori”.

“Danas se pokušava rušiti ovdje, sjutra u Šavniku, Beranama, Rožajama, Mojkovcu. Šume su nam najvećim dijelom oduzete, rijeke i izvore ne damo”, naglasio je Gutić.

Bonus video: