Od sjutra isplata materijalnih davanja

Kako su naveli, za naknadu po osnovu rođenja troje ili više djece u skladu sa Zakonom i izvršenju Odluke Ustavnog suda biće isplaćeno oko 494,7 hiljada eura

5471 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com

Isplata materijalnih davanja iz socijalne i dječje zaštite za avgust počeće sjutra, a za te svrhe Ministarstvo rada i socijalnog obezbijedilo je 6,75 miliona eura.

Iz tog resora kazali su da je za korisnike materijalnog obezbjeđenja boraca i ličnu i porodičnu invalidninu izdvojeno oko 433,76 hiljada eura.

Za korisnike materijalnog obezbjeđenja izdvojeno je oko 836,77 hiljada eura, a za korisnike dodatka za djecu oko 375,35 hiljada eura.

Iz Ministarstva su rekli da je za pravo na dodatak za njegu i pomoć izdvojeno oko 1,3 miliona eura, a za pravo na ličnu invalidninu oko 502,85 hiljada eura.

Kako su naveli, za naknadu po osnovu rođenja troje ili više djece u skladu sa Zakonom i izvršenju Odluke Ustavnog suda biće isplaćeno oko 494,7 hiljada eura.

„Za uplatu doprinosa korisnicama naknade po osnovu rođenja troje ili više djece 129,97 hiljade eura“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: