Zašto grožđe voze “divljaci”?

"Verica Maraš je jača od zakona i od države, jača od svega”, smatra jedan od prevoznika

11923 pregleda 7 komentar(a)
Komunalna policija se oglušila o naše prijave: Mitrović i Sekulović, Foto: Luka Zeković
Komunalna policija se oglušila o naše prijave: Mitrović i Sekulović, Foto: Luka Zeković

Licencirani prevoznici u Glavnom gradu Peđa Mitrović, Stevan Sekulović i Milan Spaić tvrde da im direktorica “Plantaža” Verica Maraš, uprkos prvobitnom godišnjem ugovoru i obavezi da obezbijede licencu o svom trošku, ne dozvoljava nekoliko godina unazad da obavljaju usluge prevoza grožda za potrebe državne kompanije za proizvodnju vina.

Naglasili su da u Podgorici postoji devet regularnih (licenciranih) prevoznika koji se bave ovim poslom, među kojima su njih trojica, ali da “Plantaže već nekoliko godina iz nepoznatih razloga angažuju većinom “divlje” prevoznike, penzionere ili pojedine policajce na bolovanju” koji obavljaju usluge prevoza grožđa za potrebe kompanije.

“Mi smo registrovani autoprevoznici kojima su “Plantaže” prije nekoliko godina tražile licencu lokalnog sekretarijata Glavnog grada. Ukupni troškovi tih licenci koštali su nas po 700 eura... Nas trojica koji smo se od 2018. najviše borili za svoja prava, do sada nijesmo mogli legalno da vozimo grožđe”, rekao je Mitrović.

On tvrdi da je saobraćajni inspektor, postupajući po njihovoj prijavi prošle godine, “zaustavio jedan kamion sa grožđem, a tada mu se suprotstavila direktorka “Plantaža” i prijetila da će zvati ministra saobraćaja i ostaviti ga bez posla”.

“Inspektor se prošle godine “izvukao” jer je pokazao našu prijavu. Ove godine nijesu ni reagovali. Znači, Verica Maraš je jača od zakona i od države, jača od svega”, ocijenio je Mitrović.

Milan Spaić kazao je da ga je prije 4-5 godina zaustavio saobraćajni inspektor i natjerao da u najkraćem roku obnovi tada isteklu saobraćajnu licencu.

Isti inspektor se, tvrde sva tri prevoznika, do sada jedino interesovao za ovaj slučaj, ali bez vidljivih rezultata.

Autoprevoznici su posebno nezadovoljni radom Komunalne policije u Glavnom gradu, kojom rukovodi Branislav Radusinović, jer se, kako tvrde, i ove i prošle godine oglušio o njihove prijave.

“Ne mogu više da radim jer Verica Maraš zapošljava njene i divlje prevoznike, a pravnica mi kaže da smo svi ravnopravni: i mi licencirani, i divlji prevoznici”, zaključio je Spaić.

“Plantaže” bez odgovora

Od direktorice “Plantaža” juče nijesmo mogli dobiti odgovor na pitanje zašto tri prevoznika, koja su se žalila, ne mogu da obavljaju ovu uslugu za kompaniju uprkos prvobitnom dogovoru.

Nije odgovoreno ni na pitanje da li je tačno da je Sekulovića, Mitrovića i Spaića označila “neprijateljima kompanije” i ako jeste, šta je razlog tome.

Bonus video: