TRI PRIJAVE, NIJEDNA KAZMA

Budi odgovoran: Građani se žalili na zagađivanje zemlje, neprijatan miris ribe i smeće

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije

3223 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Screenshot
Ilustracija, Foto: Screenshot

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice su evidentirane tri primjedbe, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Građani su se žalili na zagađivanje zemlje raznim hemikalijama za rasade i vinovu lozu i njihovo rasprašivanje u blizini izvora pitke vode u Danilovgradu, neprijatan miris ribe u neposrednoj blizini starog grada Budve i smeće u Sutomoru.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom. Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Preporučujemo za Vas