ADVOKATSKI TIM IRENE RADOVIĆ TRAŽIO REVIZIJU

Urgencija za odluku o otkazu

Bivša viceguvernerka revizijom traži ukidanje presude i vraćanje na ponovno odlučivanje

42057 pregleda 73 reakcija 22 komentar(a)
Advokati zahtjev za reviziju predali 22. januara: Medenica, Foto: Luka Zeković
Advokati zahtjev za reviziju predali 22. januara: Medenica, Foto: Luka Zeković

Vrhovni sud još nije odlučio da li će prihvatiti ili odbaciti reviziju koju je tražio advokatski tim bivše viceguvemerke Centralne banke (CBCG) Irene Radović na presudu Višeg suda kojom je ukinuta presuda Osnovnog suda, a koji je utvrdio da je Skupština nezakonito smijenila Radovićevu na predlog guvernera CBCG Radoja Žugića u julu 2018. godine.

Advokatski tim Radovićeve je 22. januara ove godine podnio zahtjev za reviziju, a bivša viceguvernerka je juče uputila urgenciju da Vrhovni sud što prije odluči o zahtjevu za reviziju.

Revizijom se traži ukidanje presude i vraćanje na ponovno odlučivanje.

“Upravni i Vrhovni sud su utvrdili da je u pitanju spor iz radnih odnosa koji je po prirodi hitan, kao i da je tužba za poništanje mog nezakonitog razrješenja podnijeta prije više od dvije godine u kom periodu su već sedam puta Upravni, Vrhovni, Osnovni i Viši i sud odlučivali o mom problemu. U skladu sa dosadašnjim urgencijama, a imajući u vidu da je predmet zaprimljen u Vrhovnom sudu prije više od šest mjeseci još jednom urgiram da što prije donosete odluku o izvršenoj reviziji”, navodi se u urgenciji predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici.

Iz Vrhovnog suda je sredinom juna “Vijestima” zvanično rečeno da je ovaj predmet, koji je primljen 17. marta, u radu i da će odluka biti donijeta blagovremeno i u razumnom roku.

Ne postoji zakonski rok u kome Vrhovni sud treba da donese odluku o nekoj reviziji. Prema podacima iz izvještaja o radu Vrhovnog suda za 2018. godinu, prosjek odlučivanja po predmetima koji se odnose na revizije je 96 dana.

Advokati Radovićeve su u reviziji, između ostalog, naveli da je Viši sud odbacio presudu Osnovnog suda smatrajući da je Radovićeva član Savjeta CBCG kojeg bira parlament i da je pogrešna presuda Osnovnog suda da je riječ o sporu iz radno-pravnih odnosa. Ukazuju da se Upravni sud izjasnio 2018. godine u vezi sa tim da je riječ o radno-pravnom sporu i da je to iste godine potvrdio Vrhovni sud.

Preporučujemo za Vas