čestitala rudarima praznik

Sekulić: Ostvareni izuzetni rezultati u rudarskom sektoru

Crna Gora obilježava 72 godine dugu tradiciju rudarske proizvodnje u Crnoj Gori

2619 pregleda 6 komentar(a)
Sekulić, Foto: Vlada Crne Gore
Sekulić, Foto: Vlada Crne Gore

Rudarstvo je u prvih šest mjeseci imalo rast u proizvodnji od 12,9 odsto, što je potvrda izuzetnih rezultata rudarskog sektora uprkos izazovima usljed pandemije koronavirusa, saopštila je ministarka ekonomije, Dragica Sekulić.

Ona je, u čestitki rudarima povodom današnjeg praznika Dana rudara, kazala da taj rast u proizvodnji potvrđuje da se, u situaciji kada se cio svijet susreće sa velikim izazovima zbog pandemije koronavirusa, rudarski sektor uspio održati i nastavio da bilježi izuzetne rezultate.

“Vjerujem da smo u prethodnim godinama kreirali poslovni ambijent u kojem se dodatno iskoristio i vrednovao rudarski potencijal Crne Gore. Potvrda tome je rast broja zaključenih koncesionih ugovora, rast rudarske proizvodnje u posljednjim godinama, kao i investicije u eksploataciju uglja i ruda olova i cinka i crvenih boksita, koje su iznosile oko 50 miliona eura”, navela je Sekulić u saopštenju.

Ona je čestitala Dan rudara 24. septembar, u godini u kojoj Crna Gora obilježava 72 godine dugu tradiciju rudarske proizvodnje u Crnoj Gori. To je, kako smatra, tradicija koja obavezuje da se sa najvećim pijetetom sjećaju svih onih koji su udarili temelje crnogorskom rudarstvu, prolazeći kroz sve izazove tranzicionih procesa, uz očuvanje rudarske proizvodnje u Crnoj Gori.

“Koristim priliku da rudarima uputim najiskrenije čestitke uz izraze poštovanja prema tom pozivu, koji je jedna od najtežih i najzahtjevnijih profesija i izražavam zahvalnost rudaru Crne Gore sa rudarskim - Srećno“, zaključila je Sekulić.

Preporučujemo za Vas