TO Nikšić obilježila Svjetski dan turizma: Poklonili zaštitne maske, hemijske, brošure...

Direkror TO Boris Muratović izrazio je žaljenje zbog obustave rada ugostiteljskih objekata u Nikšiću

1365 pregleda 0 komentar(a)
Brošura, Foto: TO Nikšić
Brošura, Foto: TO Nikšić

Složena epidemiološka situacija u Nikšiću, kao i loše vremenske prilike, nijesu spriječile lokalnu Turističku organizaciju (TO) Nikšić da na adekvatan način i shodno prilika, obilježe 27.septembar, Svjetski dan turizma.

"Kako bi se skrenula pažnja na odgovorno ponašanje pojedinaca u vrijeme pandemije Covid-19, cjelokupnom osoblju u preko 30 ugostiteljskih objekata u gradu pod Trebjesom poklonili smo zaštitne maske sa logom organizacije. Poklonili smo takođe i nekoliko stotina hemijski sa logom TO Nikšić, kao i preko 500 brošura ‘Priroda, seoska domaćinstva i mi’, koja je nedavno promovisana, a koja će biti podijeljena gostima", saopštili su iz TO Nikšić.

foto: TO Nikšić

Tema brošure, kojom se promovišu ruralna područja u nikšićkoj opštini, skrivena mjesta netaknute prirode, kao i život u seoskim domaćinstvima je, kako navode iz TO, u potpunosti u skladu sa ovogodišnjom temom koju je odredila Svjetska turistička organizacija – "Turizam i ruralni razvoj".

"To je upravo ono što je postalo alternativa u vremenu kada se javljaju brojna ograničenja za normalno funkcionisanje turističkog sektora u vidu zatvaranja državnih granica, obustave lokalnog i međunarodnog saobraćaja i ograničavanja kretanja ljudi, osobito u svjetski važnim turističkim destinacijama. Ako nas je korona virus nečemu naučio, definitivno je to činjenica da je priroda čovjekov najbolji prijatelji", stoji u saopštenju TO.

Direkror TO Boris Muratović izrazio je žaljenje zbog obustave rada ugostiteljskih objekata u Nikšiću, mjere koja na snagu stupa od sjutra.

“Sektor koji je pretrpio najveću štetu zbog koronavirusa opet će ispaštati zbog nepoštovanja mjera NKT od strane nesavjesnih pojedinaca koji su svojim neodgovornim ponašanjem doveli do ovako loše epidemiološke situacije u Nikšiću", kazao je Muratović.

Kako su iz TO naglasili, upravo zahvaljujući nesavjesnim pojedincima, od prve "corona free" destinacije, postali smo jedna od najugroženijih zemalja u Evropi.

"Turistička organizacija Nikšić svojim primjerom pokazuje kako se, uz poštovanje aktuelnih mjera NKT-a, može promovisati svoj grad, a ujedno i čuvati zrdavlje sugrađana. Srećan Svjetski dan turizma i budite odgovorni prema sebi i svima oko sebe", poručili su iz TO Nikšić.

Bonus video: