ZAMIJENIO VUJOVIĆA

Vojinović novi direktor CKDD-a

Centralno-klirinško depozitarno društvo je katastar svih hartija od vrijednosti

5926 pregleda 4 komentar(a)
Imenovanje treba da potvrdi Komisija: Igor Vojinović, Foto: Privatna arhiva
Imenovanje treba da potvrdi Komisija: Igor Vojinović, Foto: Privatna arhiva

Bivši direktor “Podgoričkog broker-dilera” Igor Vojinović novi je izvršni direktor Centralno - klirinško depozitarnog društva (CKDD), potvrđeno je "Vijestima" iz više izvora.

Odbor direktora CKDD-a je izabrao Vojinovića krajem prošle sedmice i čeka se saglasnost Komisije za tržiše kapitala.

U CKDD-u je katastar svih hartija od vrijednosti u Crnoj Gori.

Vojinović je u toj važnoj instituciji na tržištu kapitala zamijenio bivšeg direktora CKDD-a Danila Vujovića.

Vojinović je bio izvršni direktor “Podgoričkog broker - dilera” od 2009. godine, a ujedno je obavljao poslove glavnog brokera i investicionog savjetnika. Radio je i kao broker u Holder brokeru.

Tokom dugogodišnjeg rada učestvovao je u realizaciji nekoliko krupnih projekata na tržištu kapitala Crne Gore, prije svega, organizacija i realizacija prodaje akcija Elektroprivrede i Rudnik uglja Pljevlja italijanskoj kompaniji A2A (promet iznosio više od 110 miliona eura), organizaciji i realizacija pri kupovini i prodaji 15 odsto Kombinata aluminijuma od kompanije Minerals Euro-Asia Limited sa prometom od preko 10 miliona, u realizaciji dokapitalizacije Prva banke kada je promet iznosio više od dva miliona...

Vojinović je sa svojom bivšom kućom posredovao u kupovini paketa akcija NLB banke u vlasništvu EBRD-a od strane Nove Ljubljanske banke (promet iznosio preko 4,6 miliona eura), ali i kupoporodaji 100 odsto vlasništva telekomunikacione kompanije BBM Podgorica koji je preuzela kompanija Slovenia Broadband S.a.r.l. Luxembourg (promet iznosio više od sedam miliona).

Skupština akcionara CKDD, nakon promjene statute Statuta u avgustu ove godine, odlučila je da novog izvršnog direktora bira Odbor direktora, bez prethodno raspisanog konkursa.