prilagođavanje globalnim trendovima promocije

NTOCG predstavlja turističku ponudu destinacije na onlajn događaju za medije njemačkog govornog područja

Predstavnici NTOCG održaće onlajn sastanke sa više od 20 renomiranih medija iz Njemačke, Austrije i Švajcarske na kojima će biti razmatrane mogućnosti saradnje na promociji turističke ponude Crne Gore

1526 pregleda 0 komentar(a)
Foto: NTO Crne Gore
Foto: NTO Crne Gore

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, prilagođavajući se novim globalnim trendovima promocije nastalim usljed pandemije COVID-19, predstavlja turističku ponudu destinacije na događaju za medije “IMM” (International Media Marketplace), koji se održava od 29-30. septembra putem onlajn platforme i namijenjen je medijima njemačkog govornog područja.

Predstavnici NTOCG, kako je saopšteno, održaće onlajn sastanke sa više od 20 renomiranih medija iz Njemačke, Austrije i Švajcarske na kojima će biti razmatrane mogućnosti saradnje na promociji turističke ponude Crne Gore. Onlajn sastanci su planirani sa predstavnicima print i onlajn medija: Suddeutsche Zeitung, Frankfurt Sonntags Zeitung, Bild der Frau, die Presse, Reisefreunde, Reisegala, Neue Waestfaehlische, WienerZeitung i dr.

"Imajući u vidu da tržište Njemačke spada u red prioritetnih emitivnih tržišta za Crnu Goru, NTOCG u saradnji sa njemačkom novinskom agencijom „News Aktuell“, kontinuirano kroz PR članke u najčitanijim njemačkim medijima promoviše Crnu Goru kao atraktivnu turističku destinaciju stavljajući u fokus njene netaknute prirodne ljepote, što je u skladu sa aktuelnom turističkom kampanjom „U društvu prirode“. Samo tokom ove godine u Njemačkoj je objavljeno preko 500 afirmativnih članaka koji opisuju prirodne i kulturne ljepote Crne Gore, kao i one koje se tiču novih turističkih ponuda naše zemlje. O Crnoj Gori su u prethodnom periodu pisali njemački Bild, Deutsche Welle, Focus, Wetter.de, Welt N24, RP Online, Auto Bild, TAG 24, Kronen Zeitung i dr", saopšteno je iz NTOCG.

Imajući u vidu da je aktulena situacija sa pandemijom koronavirusa uslovila novi vid komunikacije ka strateški važnim emitivnim tržištima, NTOCG svoje promotivne aktivnosti preusmjerava primarno na digitalne kanale marketinga, pa će tako turistička ponuda destinacije u novembru biti predstavljena na onlajn Road Show-u, kojem će prisustvovati više od 25 predstavnika turoperatora i agencija iz Austrije, dodaje se u saopštenju.

Događaj za medije “IMM” (International Media Marketplace) je, navode iz NZOCG, okupio 2.500 predstavnika međunarodnih medija i gotovo 1.500 turističkih kompanija iz cijelog svijeta od 2013. godine.

Preporučujemo za Vas