Glavni grad: Biblioteka ne može biti blokirana

Narodna biblioteka “Radosav Ljumović” na spisku je onih sa blokiranim računima, koji objavljuje Centralna banka

3155 pregleda 0 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Netačno je da Narodna biblioteka “Radosav Ljumović” čiji je osnivač Glavni grad Podgorica ima blokadu računa u određenom iznosu, jer još od 2005. godine Biblioteka nema sopstveni račun, već se tretira kao potrošačka jedinica Glavnog grada. Zbog nepostojanja sopstvenog računa Biblioteka ni u kom slučaju ne može biti blokirana od strane Centralne banke Crne Gore”, piše u reakciji Službe za odnose sa javnošću Glavnog grada Podgorica.

Taj zvanični podatak sa novog spiska CBCG o blokiranim pravnim licima i preduzetnicima na 30. septembar ove godine - "Vijesti" su objavile u petak u tekstu pod naslovom: "U blokadi opštinske firme, Durmitor, biblioteka...".

Navedeno je da Biblioteka "Radosav Ljumović" ima blokiran račun zbog duga od 5.760 eura. O tome svjedoči i dio dokumenta CBCG u okviru ovog teksta, a podaci se mogu naći na sajtu Centralne banke Crne Gore.

Sa sajta Centralne banke
Sa sajta Centralne bankefoto: CBCG

Na novom spisku, koji CBCG u skladu sa Zakonom o platnom prometu objavljuje mjesečno, nalazi se oko 18,62 hiljade kompanija sa evidencije Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS) Poreske uprave i CBCG.

Od ukupnog broja blokiranih preduzeća, 3,67 hiljada ih je na evidenciji CBCG, a ne nalaze se u CRPS-u.

Bonus video: