Monteput pobijedio privatnike na tenderu Uprave

Ovo je rijedak slučaj u domaćem sistemu javnih nabavki da jedna državna kompanija pobijedi na tenderu druge državne institucije u javnom nadmetanju sa ostalim i konkurentnijim privatnim firmama

10755 pregleda 20 reakcija 3 komentar(a)
Direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić, Foto: Boris Pejović
Direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić, Foto: Boris Pejović

Menadžment Uprave javnih radova (UJR), kojim rukovodi direktor Rešad Nuhodžić, izabrao je ponudu državne kompanije Monteput za najpovoljniju na tenderu za obavljanje stručnog nadzora u toku izvođenja radova na sanaciji nestabilnih kosina na lokalitetu Ski-centar “Žarski” u opštini Mojkovac.

Ovo je rijedak slučaj u domaćem sistemu javnih nabavki da jedna državna kompanija pobijedi na tenderu druge državne institucije u javnom nadmetanju sa ostalim i konkurentnijim privatnim firmama.

Procijenjena vrijednost nabavke UJR iznosila je 12.000 eura sa uračunatim porezom na dodatu vrijednost, a Monteput je kao prvorangirani na tenderu ponudio cijenu od 9.200 eura sa uračunatim PDV-om.

Drugorangirana na ovom tenderu, oglašenom krajem juna ove godine, bila je ponuda firme “Geotehnics, project & consulting” sa cijenom od 9.801 eura, a trećerangirana ponuda firme “Civil engineer” sa cijenom od 11.400 eura sa PDV-om.

Ponuda podgoričke firme “Ing-impuls” je odbijena jer je UJR utvrdio da je neispravna.

Stručni nadzor, u toku izvođenja radova na sanaciji nestabilnih kosina na lokalitetu Ski-centar “Žarski”, predviđen je tenderom, obavljaće se prema Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata i Pravilniku o načinu vršenja stručnog nadzora nad građenjem objekata.

Bonus video: