“Sveti Stefan hoteli” u plusu 363,7 hiljada

Kompanija je nastala u avgustu prošle godine, nakon što je završeno restrukturiranje većinski državne hotelske grupe “Budvanska rivijera“ i iz njene imovine izdvojeni Sveti Stefan hoteli

5411 pregleda 5 komentar(a)
Sveti Stefan, Foto: Vuk Lajović
Sveti Stefan, Foto: Vuk Lajović

Većinski državna kompanija “Sveti Stefan hoteli”, od januara do kraja seprembra ove godine, ostvarila je dobit u iznosu od 363.652 eura, pokazuje devetomjesečni izvještaj o poslovanju.

Tom preduzeću je glavni posao da svaka tri mjeseca naplaćuje kiriju od izdavanja Svetog Stefana i Miločera.

Podaci iz bilansa uspjeha budvanske kompanije, objavljeni na sajtu Montenegroberze, pokazuju da su poslovni prihodi za tri kvartala ove godine iznosili 733.016 eura, a poslovni rashodi 370.886 eura.

Kompanija je nastala u avgustu prošle godine, nakon što je završeno restrukturiranje većinski državne hotelske grupe “Budvanska rivijera“ i iz njene imovine izdvojeni Sveti Stefan hoteli.

Vlada posjeduje 41,63 odsto tog novog preduzeća, AIK banka biznismena Miodraga Kostića 19,98 odsto, a Fond PIO 12,82 odsto.

Paket od 9,44 odsto vlasništva sakriven je iza kastodi računa.

Zavod za zapošljavanje je peti po veličini akcionar Sveti Stefan hotela sa 4,27 odsto, a Agromarket iz Kragujevca je šesti vlasnik sa 1,49 odsto.

Bonus video: