karisma privremeno obustavila pregovore

Izgradnja hotela Lido na čekanju zbog korone

“Pandemija je, na našu veliki žalost, odnijela mnogo života i nanijela ogromnu ekonomsku štetu. Vjerujemo da će, kada za to budu stvoreni uslovi, baš razvoj i ulaganje u nove projekte, biti ključni u sanaciji štete izazvane pandemijom“, naveo je Kostić u odgovoru

4849 pregleda 57 reakcija 3 komentar(a)
Mjesto gdje je bio srušeni hotel Lido na Velikoj plaž, Foto: Savo Prelevićć
Mjesto gdje je bio srušeni hotel Lido na Velikoj plaž, Foto: Savo Prelevićć

Kompanija Karisma, zbog pandemije koronavirusa, privremeno je obustavila pregovore sa firmom Capital estate o mogućoj izgradnji novog hotela Lido na Velikoj plaži, saopšteno je Vijestima u kompaniji koja gazduje hotelskim kompleksom „Holliday Village Montenegro“ na Velikoj plaži.

Hotelski kompleks se graniči sa zemljištem na kojem je nekada bio hotel Lido, koje je u vlasništvu Capital estate.

“S obzirom na sva dešavanja i nove okolnosti izazvane pandemijom virusa kovid-19, pregovore oko projekta privremeno smo obustavili. Razlog takvoj odluci je prioritet realizacije svih naših projekata koji su u fazi izgradnje, a sve naše kapacitete usmjerili smo na što bržu realizaciju upravo tih projekata“, odgovorili su iz Karisme na pitanje Vijesti.

Direktor kompanije za Istočnu Evropu Nemanja Kostić kazao je “da odluka svakako nije trajna, da je optimista po pitanju stabilizacije i da vjeruje da će se uskoro naći rješenje kako bismo se vratili redovnim aktivnostima i radili i živjeli u normalnim uslovima“.

“Pandemija je, na našu veliki žalost, odnijela mnogo života i nanijela ogromnu ekonomsku štetu. Vjerujemo da će, kada za to budu stvoreni uslovi, baš razvoj i ulaganje u nove projekte, biti ključni u sanaciji štete izazvane pandemijom“, naveo je Kostić u odgovoru.

Capital estate je u oktobru 2006. godine na međunarodnom tenderu kupio hotel Grand Lido za tada rekordnih 10,8 miliona eura, a vlasnici su se obavezali da u izgradnju novog hotela investiraju dodatnih 38 miliona eura. Objekat je srušen nakon kupovine, a firma je početkom 2012. godine, uprkos upozorenjima iz Vlade i imperativnim odredbama iz ugovora, konačno odustala od gradnje novog hotela na Velikoj plaži zbog navodnog zagađenja obližnje Port Milene. Pošto je za rješenje tog problema bilo neophodno nekoliko godina, Capital estate je planirana sredstva preusmjerio u Budvu gdje je u Bečićima sagradio hotel sa pet zvjezdica.

Preporučujemo za Vas