Mujević ostaje na čelu "Monteputa", Divanović u Odboru direktora

Za direktora Poslovne jedinice za upravljanje projektom izgradnje autoputa Bar-Boljare imenovan je Goran Vujović, koji se i do sada nalazio na toj poziciji

12506 pregleda 232 reakcija 28 komentar(a)
Mujević, Foto: Monteput
Mujević, Foto: Monteput

Dosadašnji izvršni direktor "Monteputa" Jonuz Mujević ostaće na toj funkciji, odlučila je Vlada.

Nikola Divanović je umjesto Aleksandra Žurića, koji je razriješen, imenovan za člana Odbora direktora te kompanije.

Za direktora Poslovne jedinice za upravljanje projektom izgradnje autoputa Bar-Boljare imenovan je Goran Vujović, koji se i do sada nalazio na toj poziciji.

Producent Zoran Živković je imenovan za predsjednika Savjeta Javne ustanove Filmski centar Crne Gore.

Za generalnu direktoricu Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo u Ministarstvu kulture, postavljena je Dragica Milić, a za generalnu direktoricu Direktorata za kulturnu baštinu u Ministarstvu kulture Dobrila Vlahović, dosadašnje v.d. generalnih direktorica tih direktorata.

Za direktora Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu, imenovan je Drago Spaić, dosadašnji v.d. direktora tog zavoda.

Za generalnog direktora Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, postavljen je Ismet Latić, dosadašnji v.d. generalnog direktora tog direktorata.

Vlada je dala saglasnost da se za glavnu tržišnu inspektorku u Upravi za inspekcijske poslove – Sektoru za zaštitu tržišta i ekonomije, igre na sreću i javne nabavke – Odsjeku za tržišnu inspekciju, postavi Marina Radulović.

Imenovana je Komisija za implementaciju i monitoring Programske linije za podsticaj proizvodnih procesa za 2020. godinu u sastavu: Ljiljana Belada, Ministarstvo ekonomije, predsjednica; Ivana Zečević, Ministarstvo ekonomije, članica, Marko Lubarda, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, član i Marko Backović, Ministarstvo ekonomije, sekretar.

Na lični zahtjev razriješeni su dužnosti savjetnik potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj Amer Nokić i državni sekretari: u Ministarstvu odbrane Slobodan Filipović, Ministarstvu održivog razvoja i turizma Dragana Čenić, Ministarstvu javne uprave Goran Jovetić Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja Đuro Žugić i Ministarstvu ekonomije Nikola Vujović i Milan Srzentić.

Povezani članci

27. Oktobar 2020.

Danijela Đurović Raonić v.d. direktora KCCG

Bonus video: