Rang-lista za biznis ideje

Na drugom javnom pozivu u okviru Programa grantova za samozapošljavanje 575 prijavljenih

1499 pregleda 3 komentar(a)
Negativno ocijenjeno 210 predloga, na rezervnoj listi je njih 147: Zavod, Foto: Luka Zeković
Negativno ocijenjeno 210 predloga, na rezervnoj listi je njih 147: Zavod, Foto: Luka Zeković

Zahtjev za dodjelu bespovratnih sredstava predalo je 575 osoba u okviru Programa grantova za samozapošljavanje, saopšteno je iz Zavoda za zapošljavanje (ZZZ). Radi se o drugom javnom pozivu.

“Pozitivno su ocijenjena 363 zahtjeva, od kojih će se finansirati prvih 216, dok se ostalih 147 nalaze na rezervnoj listi. Negativno je ocijenjeno oko 210”, piše u obavještenju na sajtu Zavoda.

Zainteresovani rang-listu mogu vidjeti na sajtu Zavoda za zapošljavanje. Podnosioci predloga projekata koji su ostvarili manje od 50 bodova nijesu dobili mogućnost finansiranja biznis ideje.

Ukupan budžet pozitivno ocinjenih biznis ideja je 1,6 miliona eura.

Predviđena su pojedinačna bespovratna sredstva od 3.000 do 7.500 eura, kroz tri jednogodišnja ciklusa, za nove biznis ideje koje budu prošle sve potrebno na ovom javnom konkursu.

Zavod je drugi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava objavio u junu i bio je otvoren do kraja jula. U okviru je projekat Program grantova za samozapošljavanje, vrijedan 3,5 miliona eura, koji se finansira iz pretpristupnih fondova EU.

To predstavlja dio 18 miliona vrijednog Programa EU i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu, koji Zavod sprovodi u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja i Ministarstvom finansija.

Bonus video: