Regal tužio Aerodrome

Iseljenom zakupcu fri-šopova odbijen zahtjev za privremenu mjeru

4911 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Prinudno iseljeni zakupac slobodnih carinskih prodavnica na aerodromima u Podgorici i Tivtu, kompanija Regal Impex tužila je Privredom sudu Aerodrome Crne Gore (ACG) zbog “smetanja posjeda”, odnosno gubljenja zakupa u fri-šopovima u vazdušnim lukama.

Sudija Privrednog suda Milica Vlahović odbila je, kao neosnovan, zahtjev Regala za donošenje privremene mjere kojom bi se omogućio nesmetan posjed ovih objekata do okončanja pokrenute parnice.

Regal je 2006. godine zakupio poslovne prostore u terminalnim zgradama aerodrome u Podgorici i Tivtu, a onemogućeno mu je korišćenje 22. oktobra ove godine, kada je zabranjen pristup objektima.

Aerodromi su, nakon tendera krajem 2018. godine, izabrali novog zakupca fri-šopova - irsku kompaniju Air Rianta International i tvrde da ugovor sa Regalom nije više na snazi.

“Neprimjeno je da iko zakon uzima u svoje ruke, a naročito je društveno opasno kad to čine privredni subjekti čiji je osnivač Vlada. To tek pogoršava kad je Vlada u tehničkom mandatu, a time i rukovodstvo ACG. Sud postoji da uvede pravni red i napravi otklon od evidentnih inkriminacija, odnosno divljaštva...”, ističe se, između ostalog, u tužbi Regala.

Bonus video: