Evropska unija uplatila Crnoj Gori 28 miliona eura bespovratne pomoći

Budžetka podrška je dio bespovratne pomoći vrijedne 53 miliona eura, koju je EU obezbijedila Crnoj Gori radi kupovine medicinske opreme, unapređenja zdravstvenih usluga i pomoći ugroženim pojedincima i preduzećima koja su najozbiljnije pogođena krizom izazvanom koronavirusom

53482 pregleda 543 reakcija 69 komentar(a)
Ilustracija, Foto: EU Info Centar
Ilustracija, Foto: EU Info Centar

Evropska unija uplatila je 28 miliona eura bespovratne pomoći u državni budžet Crne Gore, kako bi pomogla Crnoj Gori da ublaži ekonomske i društvene efekte krize izazvane korona virusom.

Šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa, kazala je da je ovo samo prvi dio bespovratne budžetske pomoći koji je dostupan Crnoj Goru, u ukupnoj vrijednosti od 40,5 miliona eura.

"Preostala sredstva biće uplaćena nakon što Crna Gora ispuni niz preuzetih obaveza, među kojima su najvažnije da obezbijedi finansiranje za mala i srednja preduzeća i da finansira socijalna davanja za najugroženije kategorije stanovništva", kazala je Popa.

Budžetka podrška je dio bespovratne pomoći vrijedne 53 miliona eura, koju je EU obezbijedila Crnoj Gori radi kupovine medicinske opreme, unapređenja zdravstvenih usluga i pomoći ugroženim pojedincima i preduzećima koja su najozbiljnije pogođena krizom izazvanom koronavirusom.

"Ovo pomoć pokazuje da, čak i onda kada je sama Evropska unija teško pogožena krizom koju je izazvao korona virus, mi ostajemo posvećeni solidarnosti kao našoj temeljnoj vrijednosti i ne zaboravljamo naše partnere u Crnoj Gori. Ohrabrujem građane Crne Gore da poštuju zdravstvene mjere i da zaštite sebe i svoje bližnje", kazala je Popa.

Povezani članci

06. Novembar 2020.

Crnoj Gori 28 miliona pomoći od EU u novembru

Bonus video: