Krivična prijava “Regala” protiv Aerodroma i direktora

"Regal" ih sumnjiči da su "nasilnim radnjama zaposjeli državinu bez sudske izvršne odluke“ na način što su 21. oktobra ove godine bušenjem i mijenjanjem brave na vratima za vanredne situacije, sa zadnje strane, pristupili slobodnoj carinskoj prodavnici (SCP) u Podgorici

7860 pregleda 7 komentar(a)
Aerodromi se obavezali novom zakupcu da će se useliti do kraja godine (ilustracija), Foto: Shutterstock
Aerodromi se obavezali novom zakupcu da će se useliti do kraja godine (ilustracija), Foto: Shutterstock

Prinudno iseljeni zakupac slobodnih carinskih prodavnica u Podgorici i Tivtu, firma "Regal Impex GH" iz Podgorice, podnijela je Osnovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv direktora Aerodroma Crne Gore Danila Orlandića i tog preduzeća zbog zamjene brava i preuzimanja dva fri-šopa u vazdušnim lukama.

"Regal Impex" ih sumnjiči da su "u saizvršilaštvu organizovano sa direktnim umušljajem izvršili krivično djelo samovlašća koje se goni, odnosno zloupotrebu službenog položaja", kao i "nesavjestan rad u službi ili neko drugo krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti".

Direktor Aerodroma juče nije želio da komentariše podnijetu krivičnu prijavu protiv njega i preduzeća.

"Regal" ih sumnjiči da su "nasilnim radnjama zaposjeli državinu bez sudske izvršne odluke“ na način što su 21. oktobra ove godine bušenjem i mijenjanjem brave na vratima za vanredne situacije, sa zadnje strane, pristupili slobodnoj carinskoj prodavnici (SCP) u Podgorici.

Krivična prijava je podnijeta i zato što su 22. oktobra uskratili propusnice za pristup slobodnoj carinskoj prodavnici u Podgorici, a 28. oktobra “opet samovlasno obili brave na rolo-vratima i izvjesno izbacili inventar iz slobodne carinske prodavnice”.

"Regal" u prijavi navodi da su osumnjičeni 30. oktobra "očigledno i u Tivtu na rolo - vratima isto uradili i izbacili inventar iz fri-šopa na tivatskom aerodromu - da bi mimo suda uveli u državinu novog zakupca i uprkos nedostaka sudske izvršne isprave, aneksom ugovora se njemu obavezali na useljenje 31. decembra".

"Regal" je 2006. godine zakupio poslovne prostore u terminalnim zgradama aerodroma u Podgorici i Tivtu, a onemogućeno mu je korišćenje 22. oktobra ove godine, kada je zabranjen pristup objektima.

Aerodromi su nakon tendera krajem 2018. godine izabrali novog zakupca fri-šopova - irsku kompaniju "Air Rianta International" i tvrde da raniji ugovor sa "Regalom" nije više na snazi.

"Regal" sad krivičnom prijavom od Osnovnog državnog tužilaštva traži da u najkraćem roku prikupi dokaze i protiv osumnjičenih procesuiraju „naredbu za sprovođenje istrage, a potom optužnicu, te da se po provedenom postupku i izvedenim dokazima oglase krivim i svi kazne po zakonu“.

Bonus video: