Kašćelan poništio tender za socijalne stanove

S druge strane, odluka Vlade je upravo da Prijestonici preusmjeri novac i za tu namjenu

8765 pregleda 0 komentar(a)
Kontradiktorne odluke o stanovima za najugroženije Cetinjane: Kašćelan, Foto: Filip Roganović
Kontradiktorne odluke o stanovima za najugroženije Cetinjane: Kašćelan, Foto: Filip Roganović

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan poništio je u ponedjeljak otvoreni postupak javne nabavke izgradnje objekta za potrebe socijalnog stanovanja u ovom gradu, procijenjene vrijednosti nešto više od milion eura, bez poreza na dodatu vrijednost. Kašćelan je potpisao tu odluku.

Tender je oglašen 9. septembra ove godine, a poništen prije razmatranja i odlučivanja o ponudama jer je utvrđeno da su nastupile objektivne okolnosti zbog kojih je prestala potreba za ovom nabavkom i da je naručilac neće realizovati u tekućoj godini.

Vlada je u ponedjeljak veče objavila odluke od 5. i 9. novembra, donijete bez održavanja sjednice - na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova Vlade, prema kojima su značajna sredstva preusmjerena upravo i “za gradnju stanova za potrebe socijalnost stanovanja i pomoći najugroženijim građanima Prijestonice”.

Za hotel i stanove 900.000 eura

“Usvojena je Informacija o neutrošenim sredstvima u kapitalnom budžetu Uprave javnih radova za 2020. u okviru programa Razvojni projekti Prijestonice Cetinje, sa predlogom za preusmjeravanje. Sredstva u iznosu od 900.000 eura koja nijesu potrošena, jer na tendere za izgradnju lokalne infrastrukture nijesu dostavljene ponude, kao i zbog neplaniranih okolnosti zbog pandemije koronavirusa, preusmjerena su za kapitalni projekat gradnje hotela „Lokanda“ i za gradnju stanova za potrebe socijalnost stanovanja i pomoći najugroženijim građanima Prijestonice”, saopšteno je iz Vlade 16. novembra.

Nije bilo naznaka da će Prijestonica poništiti tender za izgradnju objekta za potrebe socijalnog stanovanja jer je odgovarano više od mjesec na nedoumice zainteresovanih investitora za gradnju, a dopunjavali su i tendersku dokumentaciju.

U Komisiji za otvaranje i vrednovanje ponuda su bili: Irena Perović, Luka Perić, Magdalena Krstićević, Rina Ivančević i Ana Lipovina.

Nezadovoljni učesnici na tenderu mogu se žaliti Komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, u roku od 10 dana, na odluku o poništenju tendera.

Bonus video: