Nastavak razgovora Ministarstva finansija i kandidata za ministre u srijedu

"Cilj nam je da državne finansije, i sa prihodne i sa rashodne strane, učinimo javnim i da ih stavimo u funkciju svih građana i privrede Crne Gore", poručio je kandidat za ministra kapitalnih investicija Mladen Bojanić

31684 pregleda 444 reakcija 45 komentar(a)
Bojanić, Spajić i Milatović, Foto: Savo Prelević
Bojanić, Spajić i Milatović, Foto: Savo Prelević

Danas je u Podgorici održan prvi sastanak predstavnika Ministarstva finansija i kandidata za ministre o nacrtu budžeta za iduću godinu, kao i o svim pitanjima važnim za finansijsko-ekonomsko stanje države.

Sastanak će biti nastavljen u srijedu.

U timu mandatara za sastav Vlade Zdravka Krivokapića su kandidati za ministre finansija i socijalnog staranja, ekonomskog razvoja i kapitalnih investicija Milojko Spajić, Jakov Milatović i Mladen Bojanić, a u razgovorima u ime Vlade u tehničkom mandatu učestvuje ministar finansija Darko Radunović sa saradnicima.

Ministarstvo finansija je saopštilo da su upoznali sagovornike sa aktuelnim makroekonomskim i fiskalnim kretanjima i prezentovali osnovne parametre koji su obilježili ovu, kao i projekcije za narednu godinu. "Uvažavajući ozbiljnost finansijske situacije, sastanak je protekao u konstruktivnom razgovoru, te će isti biti nastavljen u srijedu".

Spajić je rekao da je džentlmenski dogovor bio da ne daju izjave i da ne šire priču.

"Situacija u državi je ozbiljna i zahtijeva razgovore", kazao je Spajić nakon sastanka.

Bojanić je na Tviteru poručio da je cilj da državne finansije učine javnim i da ih stave u funkciju građana i privrede.

"Nakon Skupštine i buduća Vlada preduzima prve korake ka tranziciji vlasti u Crnoj Gori. Cilj nam je da državne finansije, i sa prihodne i sa rashodne strane, učinimo javnim i da ih stavimo u funkciju svih građana i privrede Crne Gore. Akcenat nove Vlade će biti na dobrom upravljanju, adekvatnom planiranju, transparentnosti i jednakosti za sve - ovo će znaciti i uštedu u rashodima i veće prihode. Opstrukcije nas neće ni zaustaviti ni pokolebati", napisao je Bojanić na Tviteru.

Foto-reporter "Vijesti" Savo Prelević zabilježio je dolazak trojice kandidata za ministre na sastanak.

Zabranjeno je preuzimanje fotografija.

Povezani članci

20. Novembar 2020.

Oči u oči o stanju državnih finansija

Bonus video: