"Plantaže": Teror Valerije Saveljić opsijeda javnost, 2015. je pristupila DPS

"Drži se članske karte koja je aktuelna. Spada u preteče političkog konvertitstva karakteristične za noviju političku istoriju Crne Gore, jer kad imaš pravu člansku kartu nebo je granica"

11939 pregleda 93 reakcija 68 komentar(a)
Plantaže, Foto: Savo Prelević
Plantaže, Foto: Savo Prelević

Teror Valerije Saveljić, bivše finansijske direktorice "Plantaža", godinama opsijeda crnogorsku javnost svojim projekcijama poslovanja najvećeg crnogorskog brenda kompanije "13. jul Plantaže", saopšteno je iz te kompanije.

"Valeriju Saveljić je, na funkciju finansijskog direktora, postavila izvršna direktorica Verica Maraš aprila 2008. godine i obavljala je tu funkciju do septembra 2015. godine. Dovođenja firme u ozbiljnije finansijske probleme za vrijeme njenog mandata, koji su se manifestovali preko povećanja zaduženja kod banaka od preko 10 miliona eura, primanje velikih zarada na nivou firme kao i enormna novčana primanja koja je lično prihodovala za vrijeme njenog mandata u periodu od sedam godina i četiri mjeseca, u vrijednosti oko 600 hiljada eura, značajne zaduženosti kod dobavljača koja se povećala u milionskim ciframa, značajno povećanje poreskog duga i obaveza prema državi, značajna povećanja sumnjivih i spornih potraživanja u milionskim iznosima, je možda bio motiv učlanjivanja u neku od političkih partija koje bi je, kako je više puta istakla, zaštitile", ističe se u saopštenju "Plantaža".

Iz te kompanije su dodali da se a osnovu informacija koje je Saveljić davala u javnosti, stekao utisak da je politička partija Građanski pokret URA bila jedina njena partija i njen izbor da se izbori za nepravdu.

"Međutim, kako ovih dana saznajemo iz crnogorskih medija, ipak Valerija Saveljić u septembru 2015. godine, ispunjava i potpisuje pristupnicu Demokratske partije socijalista (DPS). Valerija Saveljić je, po svemu, partijski kadar preletač. Drži se članske karte koja je aktuelna. Spada u preteče političkog konvertitstva karakteristične za noviju političku istoriju Crne Gore, jer kad imaš pravu člansku kartu nebo je granica. Da li je motiv pristupanju DPS-u bio zbog loših rezultata i spasavanja od razrješenja sa pozicije finansijskog direktora, ili možda sa prentezijom da uz podršku neformalnih centara moći u DPS-u zasjedne na mjesto izvršnog direktora "Plantaža", ili pak nešto treće - za sada ostaje samo nagađanje", piše u saopštenju "Plantaža".

Navode da ujedno ostaje nejasnoća zašto je Saveljić svih ovih godina uporno krila od javnosti da je bila član DPS-a i to tek od 2015. godine.

"Svakako da je kasnija pripadnost pokretu URA, ispred koje je dezavuisala crnogorsku javnost, kao i status zviždača koji joj je dodijelila ASK, možda njena velika zaštita, koju je duže vremena sanjala a koju je tražila još 2015. godine od DPS-a. Posle odluke ASK da se gospođa Saveljić vrati u firmu koju je za kratak niz godina uspjela da dovede u veoma problematičan finansijski položaj, sigurno neće obradovati zaposlene u "Plantažama". Za "Plantaže", osoba poput Valerije Saveljić, koja je bila više nego neuspješna u svom radu, je velika opomena za vlasnike koji ovo ne bi smjeli dozvoliti ako žele da zaštite najveći brend Crne Gore i vodeću poljoprivrednu kompaniju, u inače veoma teškim i kriznim vremenima po privredu Crne Gore", zaključuje se u saopštenju "Plantaža".

Bonus video: