Luštica do sada uložila 126 miliona eura: Hotel i marinu otvaraju do ljeta

Nezvanično, radovi su u blagom zaostatku u odnosu na planiranu dinamiku, jer Luštica Development još čeka na dogovor opština Kotor i Tivat o formiranju zajedničke firme koje će preuzeti upravljanje novosagrađenim postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda na Klačini u Krtolima, a odakle će se sva prečišćena voda preuzimati za navodnjavanje golf terena
79 pregleda 3 komentar(a)
Luštica, Foto: Siniša Luković
Luštica, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 03.01.2018. 20:46h

Novi turistički grad u Boki Kotorskoj - Luštica Bay na ljeto bi trebalo da primi prve goste u prvom od šest hotela, kao i prve jahte u prvoj od dvije marine.

Prema materijalima Ministarstva održivog razvoja i turizma koje je pred novogodišnje praznike razmatrala Vlada, egipatsko-švajcarski konzorcijum Orascom je preko svoje crnogorske kćerke-firme Luštuca Development do sada u razvoj ovog projekta uložio više od 126 miliona eura. Cijeli projekat vrijedan je milijardu eura...

Gradnja prvog hotela - „The Chedi Luštica Bay“ je u poodmakloj fazi. Hotel će imati 111 soba, 51 u sklopu hotela i 60 u vidu privatnih kondominijuma koji će biti dostupni kao ekskluzivni studio-stanovi za odmor.

Na ljeto bi u funkciji trebalo da bude i novosagrađena marina kapaciteta 176 vezova za jahte dužine od 8 do 35 metara.

Svi građevinski radovi u marini su završeni i u toku je njeno opremanje.

Pored niza rezidencijalnih objekata u takozvanom Marina naselju, u Luštici Bay u toku je i izgradnja četiri od ukupno 18 rupa njihovog budućeg velikog šampionskog golf-terena koji će se prostirati na više od milion kvadrata.

Nezvanično, radovi su u blagom zaostatku u odnosu na planiranu dinamiku, jer Luštica Development još čeka na dogovor opština Kotor i Tivat o formiranju zajedničke firme koje će preuzeti upravljanje novosagrađenim postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda na Klačini u Krtolima, a odakle će se sva prečišćena voda preuzimati za navodnjavanje golf terena.

Prema Vladinim podacima, Luštica Development je u periodu od oktobra do sredine decembra prošle godne u realizaju projekta u Tivtu uložila oko 4,6 miliona eura.

U toj kompeniji direktno je zaposleno 55 ljudi, od čega je 31 državljanin Crne Gore.

Na gradilištima novog turističkog kompleksa radi još između 350 i 400 građevinskih radnika.

Bonus video: