Motivisani i zadovoljni radnici su zaslužni za uspjeh kompanije Sincommerce

Radnici Sincommerce-a posebno se raduju i željno iščekuju proglašenje radnika mjeseca, a ovu praksu su u toj kompaniji uveli u prošloj godini

9910 pregleda 0 komentar(a)
Foto: SINCOMMERCE
Foto: SINCOMMERCE

Prije skoro četvrt vijeka sa samo dvoje zaposlenih Sincommerce je započeo svoje poslovno putovanje.

Dvadesetčetiri godine kasnije tim je narastao na više od 50 zaposlenih, a kompanija je postala jedna od vodećih u Crnoj Gori u oblasti uvoza, veleprodaje i maloprodaje rezervnih djelova za teretna vozila i kombi program.

Menadžerka nabavke u Sincommerc-u Marija Petrović na početku razgovora ističe da je jedan od osnovnih postulata kompanije brižan odnos prema zaposlenima.

Petrović
Petrovićfoto: Sincommerc

Radnici Sincommerce-a posebno se raduju i željno iščekuju proglašenje radnika mjeseca, a ovu praksu su u toj kompaniji uveli u prošloj godini.

„U obzir prilikom proglašenja se uzimaju svi procesi rada. Koliko je radnik doprinio, koliko je produktivan i kolegijalan, koliko je timski igrač. Potom radnici popunjavaju anketu putem koje biraju najboljeg kolegu, pojašnjava Petrović. Ona je kazala da je atmosfera koja vlada u kolektivu vrlo vesela, ocjenjujući da su kolege odgovorne prema poslu, jedni prema drugima, kao i da se vrlo poštuju. Organizacija teambuilding-a u našoj firmi je postala tradicija. Rafting, planinarenje, plovidba Skadarskim jezerom su samo neka od druženja koja je Sincommerce organizovao za svoje zaposlenene“, kaže Petrović.

U Sincommerce-u brižan odnos koji imaju prema zaposlenima, važi i za klijente.

„Mogu da se pohvalim da naša kompanija, koja ima preko 1000 klijenata, što fizičkih, što pravnih lica, sa pojedinima sarađuje više od 20 godina. Imamo klijente koji su od samog početka poslovanja sa nama i to su naši strateški partneri“, ističe Petrović.

Govoreći o teškoćama sa kojima se suočila kompanija kad je nastupila pandemija koronavirusa, Petrović je kazala da je problem u nabavci robe na početku bio izuzetno izražen.

„Smanjen je plasman robe zbog zatvorenih firmi i djelatnosti, između ostalih i djelatnosti koja u značajnoj mjeri učestvuje u platnom prometu firme, a to je autobuski prevoz. Umanjenje prometa u odnosu na prošlu godinu kreće se od 25 do 30 odsto. To je značajan pad i veliki udar na naš budžet i planove, s obzirom na to da smo godinama u kontinuitetu bilježili rast od 15 do 20“, navodi Petrović.

Ona je kazala da je bilo izuzetno teško u njihovoj branši prilagoditi poslovanje uslovima koji su vladali u toku mjera zabrane kretanja, pojašnjavajući da su morali da traže odobrenje o radu, budući da su njihovi klijenti komunalne službe, policija, vojska, koje ne prestaju sa radom.

„Online prezentacija i online prodaja proizvoda je budućnost, koju i mi prepoznajemo i iskreno se nadam da će se i naši klijenti vrlo brzo prilagoditi takvom načinu rada“, rekla je Petrović.

U Sincommerce-u će u narednom periodu pokušati da zadrže nivo poslovanja i produktivnosti koje su imali u prethodnoj godini.

„To ćemo pokušati da ostvarimo optimizacijom zaliha. Trudimo se da se aktivno bavimo prodajom, da sprovodimo različite akcije, da motivišemo radnike u prodaji, te da animiramo i naše kupce i strateške partnera novinama, sezonskim ponudama koje tek treba da nastupe, ulažući velike napore kako bismo ostvarili nivo prodaje od prošle godine“, pojasnila je Petrović.

U Sincommercu nastoje da kupce iznova obraduju nekom novinom, pa je tako bilo i kod otvaranje SCM Van servisa u Podgorici koji je prvi specijalizovani servis za popravku kombi vozila.

To je ideja koju su razvijali godinama, vjerujući da je ova godina idealna za početak rada.

Međutim, nastupila je pandemija i donijela otežavajuće okolnosti. Ipak, reakcije kupaca na novu uslugu su veoma pozitivne, s obzirom na to da im je omogućeno da dobiju zaokruženu uslugu uz uštedu vremena i novca, pojašnjavaju iz Sincommerca.

Podrška NLB Banke iz projekta Okvir pomoći Sincommerce-u je došla u pravom trenutku i prepoznali su je kao izuzetnu mogućnost da promovišu kompaniju.

„Ono što je u prethodnim mjesecima trpjelo, a to je marketing i promocija kompanije, na ovaj način smo uspjeli da vratimo na pravi put“, istakla je Petrović.

Sincommerce sa NLB Bankom sarađuje više od deceniju, a do sada su koristili veliki broj proizvoda i usluga NLB Banke.

„Pored elektronskog bankarstva, koje nas „spašava“ u ovim danima i mjesecima pandemije, NLB Banka ima izuzetne ponude kredita za mala i srednja preduzeća, a nadamo se još povoljnijim ponudama i novim proizvodima.

Fleksibilnost i komunikacija koju imamo sa NLB-om je na izuzetnom nivou i vjerujemo da ćemo još dugo sarađivati“, zaključila je Petrović.

**************** NLB Banka nastoji da pomogne mikro i malim preduzećima da lakše prevaziđu posljedice krize izazvane epidemijom koronavirusa, putem projekta NLB Okvir Pomoći koji se realizuje u saradnji sa partnerima, kompanijom Visa i medijskim partnerima: Vijesti i Metropolis Media. Putem ovog projekta, 20 odabranih mikro i malih preduzeća ostvarilo je pravo na besplatnu reklamnu podršku, besplatnu članarinu za NLB Visa biznis karticu na 12 mjeseci, kao i na besplatnu implementaciju NLB E-commerce servisa i tehničku podršku za pokretanje online prodavnice.

Za više priča naših mikro i malih preduzeća podržanih projektom NLB #OkvirPomoći, posjetite stranicu: www.nlb.me/okvir.