Šehović i Konjević kritikovali novo zaduženje

"Kud će sa cijelih 150 do 250 miliona treba da objasne građanima", napisao je Šehović. "Ništa naplata poreskog duga, ništa siva ekonomija, ništa "rezanje" potrošnje", napisao je Konjević

29700 pregleda 159 reakcija 131 komentar(a)
Šehović i Konjević, Foto: Savo Prelević, Boris Pejović
Šehović i Konjević, Foto: Savo Prelević, Boris Pejović

Funkcioneri Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović i Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević kritikovali su transparentnost i zaduženje od 750 miliona eura nove Vlade.

"Prvi “reformski” potez nove Vlade zaduženje od cijelih 750 miliona eura, po uslovima koji su nešto nepovoljniji od postignutih u prethodnoj velikoj emisiji. Pretpostavljam da je saznanje o tome iz medija transparentnost koja je na sva zvona najavljivana", napisao je Šehović na Tviteru.

On je naveo i da su "koliko do juče" premijer Zdravko Krivokapić i vicepremijer Dritan Abazović "govorili o nedostajućih 500 do 600 miliona".

"Kud će sa cijelih 150 do 250 miliona treba da objasne građanima", napisao je Šehović.

Konjević je na Tviteru napisao da pretpostavlja "da DPS podržava" novo zaduženje.

"Sjajna vijest!!! Samo 750 miliona. Bravo. Ništa naplata poreskog duga, ništa siva ekonomija, ništa "rezanje" potrošnje. Nastavak ekonomskih reformi što reče u ekpozeu Zdaravko Krivokapić. Bio je u pravu! Baš nastavak!!! Pretpostavljam da DPS podržava!", napisao je Konjević

I Šehović i Konjević dolaze iz partija koje su dugo godina bile članice vlasti sa DPS-om.

Nova vlast naslijedila je od prethodnih dug od 3,66 milijardi eura.

Bonus video: