Krivokapić: CBCG opstruirala sastanak sa MMF -om; CBCG to negira

"CBCG je jedinstvena banka u svijetu gdje je odnos zaposlenih poremećen, pa imamo za potrebne jednog zaposlenog četiri zaposlena.Da ne pominjem druge brojke" poručio je Krivokapić

70674 pregleda 277 reakcija 31 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Premijer Zdravko Krivokapić je odgovarajući na pitanje "Vijesti" na šta je mislio kad je kazao novinarima u parlamentu da nemaju adekvatnu podršku od CBCG objasnio da je ona zajedno sa ministarstvom finansija spriječila da Milojko Spajić i on kao kandidati za Vladu prisustvuju sastancima MMF-a u oktobru, te da neće govori o personalim rješenjima jer će se "oni sami prepoznati".

"CBCG je jedinstvena banka u svijetu gdje je odnos zaposlenih poremećen, pa imamo za potrebne jednog zaposlenog četiri zaposlena.Da ne pominjem druge brojke" poručio je Krivokapić, danas na konferenciji za novinare, posvećenoj emisij euro-obveznica.

Izbjegao je da direktno odgovori na pitanje hoće li Vlada predložiti izmjene zakona o CBCG kako bi se desile neke promjene u vrhu menadžmenta i kazao je da je CBCG u nadležnosti Skupštine.

Iz CBCG su saopštili u reakciji na stav Krivokapića da je Radoje Žugić koji je ujedno guverner Crne Gore u MMF-u 16.10.2020. godine dobio pismo od izvršnog direktora holandsko-belgijske konstituence Entonija De Lanoja, u kome on poziva Žugića da mu pomogne u kreiranju kontakta sa predloženim mandatarom i njegovim timom.

"Guverner je promptno, istog dana, uputio dopis predsjedniku Skupštine Crne Gore, kao tada jedinom izabranom organu nove vlasti, kao i ministru finansija" naveli su u CBCG, koja je te dopise dostavila medijima.

Dodaju da je kontakt Krivokapića i njegovom tima sa MMF-om uspostavljen i kada je MMF pitao CBCG da na preostalim godišnjim sastancima bude mandat i njegov tim CBCG je odgovorila potvrdno i prihvatila prijedlog u skladu sa svojim mandatom, a da Ministarstvo finansija nije dalo saglasnost na taj prijedlog.

Spajić je kazao da su u zadnjih nekoliko dana u CBCG, naročito viceguverneri,bili jako kooperativni u procesu emisije obveznica.

"U sekciji prezentacije investitorima su na pitanja odgovoralii viceguverneri i odradili su dobar posao. Moram naglasiti da je prezentacija bila iz CBCG" rekao je Spajić

Bonus video: