Mandić: Znali smo da je DPS uništio javne finansije, kako je Srbija dobila tri puta manju kamatnu stopu?

"Koliko od tih 750 miliona evra ide na pokrivanje tekućeg i budućeg budžetskog deficita i za koliko je uvećano stanje javnog duga u odnosu na BDP, a koliko novca je namijenjeno za rolover, odnosno, zamjenom starih kredita novim kreditnim zaduženjima?

17718 pregleda 76 reakcija 76 komentar(a)
Mandić, Foto: DF
Mandić, Foto: DF

Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije (Nova) i Demokratskog fronta, pitao je predsjednika Vlade i ministra finansija, kako je Srbija uspjela da dobije tri puta manju kamatnu stopu.

"Mi smo znali da je DPS uništio javne finansije i da je kasa u užasnom stanju. Kako se desilo da Srbija na finansijskom tržištu dobije novac sa kamatom 1,06%, a Crna Gora gotovo tri puta nepovoljnije, po čak 2,875%? Da li su baš toliko nestabilne naše javne finansije" napisao je lider Nove na svom Tviter profilu.

Mandića je interesovalo i koliko će od 750 miliona eura biti za pokrivanje tekućeg i budućeg budžetskog deficita.

"Koliko od tih 750 miliona evra ide na pokrivanje tekućeg i budućeg budžetskog deficita i za koliko je uvećano stanje javnog duga u odnosu na BDP, a koliko novca je namijenjeno za rolover, odnosno, zamjenom starih kredita novim kreditnim zaduženjima?", napisao je Mandić

Bonus video: