Nenajavljeni gosti bez domaćina

Iz Vlade potvrda da posjeta nije najavljena, a očekivali su da direktor bude na radnom mjestu jer je prvi radni dan

15520 pregleda 126 reakcija 41 komentar(a)
Krivokapić i ministri juče u kabinetu Šaranovića, Foto: Tviter/Zdravko Krivokapić
Krivokapić i ministri juče u kabinetu Šaranovića, Foto: Tviter/Zdravko Krivokapić

Sastanak premijera Zdravka Krivokapića i ministara finansija i ekonomskog razvoja Milojka Spajića i Jakova Milatovića sa direktorom Uprave za imovinu (UZI) Blažom Šaranovićem nije unaprijed bio dogovoren, potvrđeno je “Vijestima” iz kabineta predsjednika Vlade.

Krivokapić je juče sa ministrima posjetio Upravu u 8 sati i 30 minuta da bi, kako je saopštio, dobili izvještaj o stanju državne imovine i Šaranovića nijesu zatekli u kancelariji, o čemu je javnost obavijestio na Tviteru.

“Navodno je bio na nekom sastanku, iako je dužan da u tom periodu bude na svom radnom mjestu i sa svojim zaposlenima. Ovakvo ponašanje direktora institucija Vlada neće tolerisati”, napisao je Krivokapić.

“Vijesti” su pitale premijera da li je posjeta bila najavljena pa direktor UZI nije bio na radnom mjestu i, ukoliko posjeta nije bila ugovorena, zašto je Šaranović morao biti u kancelariji - u slučaju da je imao sastanak van zgrade.

”Ni sekretarica mu ne zna za sastanak”

“Posjeta premijera i ministara nije bila najavljena, ali pošto je ponedjeljak prvi radni dan, prirodno je i u svim sredinama normalno, da direktor prvo ima sastanak sa zaposlenima, definiše zadatke i prioritete rada u tom vremenskom periodu, a da se ne pravda time da je na nekom sastanku, za koji ne zna ni njegova sekretarica. Mi želimo takvu transparetnost, da svako od nas snosi odgovornost za ono što radi i da svoj rad podredi državi, a ne bilo kojim drugim interesima”, odgovoreno je iz kabineta premijera.

Šaranović je u dopisu medijima saopštio da je u tom periodu bio van institucije zbog drugih obaveza.

“Način na koji su premijer i ministri posjetili UZI obrnuto je srazmjeran sa aspekta administrativne kulture značaju teme koja je navodno trebalo da bude predmet sastanka, a posebno funkcija koje obavljaju Krivokapić, Spajić i Milatović. Sami događaj, kao i tviter narativ i slike iz moje kancelarije koje ga prate govore dovoljno. Jednako kao premijer i ministri, u trenutku njihovog dolaska nijesam bio u svojoj kancelariji zbog obaveza van institucije, čime sticajem okolnosti, nijesam mogao da budem domaćin ove posjete bez presedana”, saopštio je Šaranović.

Bonus video: