Drakić i Radovanović novi potpredsjednici Privredne komore, Bajčetić generalni sekretar

Dosadašnjim potpredsjednicima Ljiljani Filipović i Ivanu Saveljiću kojima je istekao mandat, kako je navedeno u saopštenju, "iskazana je velika zahvalnost za nemjerljiv doprinos radu Komore i privrede u cjelini"

17605 pregleda 75 reakcija 15 komentar(a)
Drakić, Foto: Boris Pejović
Drakić, Foto: Boris Pejović

Skupština Privredne komore danas je za potpredsjednike izabrala dr Ninu Drakić i Pavla D. Radovanovića, a za generalnog sekretara Mitra Bajčetića.

Radovanović
Radovanovićfoto: Savo Prelević

Dosadašnjim potpredsjednicima Ljiljani Filipović i Ivanu Saveljiću kojima je istekao mandat, kako je navedeno u saopštenju, "iskazana je velika zahvalnost za nemjerljiv doprinos radu Komore i privrede u cjelini".

Sjednicu je vodio predsjednik Skupštine Vojo Banović, a u radu je, pored članova, kako je saopšteno, učestovao predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović sa najbližim saradnicima.

Upravni odbor Privredne komore je donio odluku o stipendiranju 30 učenika srednjih stručnih škola i dva studenta rudarstva i geologije u ovoj nastavnoj godini.

Stipendija za učenike srednjih stručnih škola iznosiće 70 eura mjesečno, a za studente 200 eura.

"U cilju smanjenja neusaglašenosti obrazovnog sistema sa realnim potrebama privrede, Komora je obezbijedila sredstva za stipendije, cijeneći da je ulaganje u obrazovanje kadrova isplativa investicija i najsigurniji put za uspješno poslovanje. Odluka je donijeta u cilju podsticanja mladih ljudi da biraju ova zanimanja, kako bismo u budućnosti imali kvalitetan inženjerski kadar, usklađen sa potrebama privrednog i savremenim uslovima tehničko-tehnološkog razvoja Crne Gore", navedeno je u saopštenju.

Bonus video: