Medoks: Britanske kompanije zainteresovane da ispitaju mogućnosti crnogorskog tržišta

Bojanić je napomenuo da je „ovo veoma važan trenutak za crnogorsku administraciju, vrijeme da se preduzmu konkretni koraci kako bi se postojeće stanje popravilo i donesu odluke da se krene naprijed“

5580 pregleda 0 komentar(a)
Medoks i Bojanić, Foto: Ministarstvo za kapitalne investicije
Medoks i Bojanić, Foto: Ministarstvo za kapitalne investicije

Velika Britanija ima veliki broj kompanija koje imaju zavidno iskustvo i ekspertizu u oblasti zelene energije i zainteresovane su da ispitaju mogućnosti crnogorskog tržišta, kazala je ambasadorka te države Karen Medoks.

Ona se sastala sa ministrom kapitalnih investicija Mladenom Bojanićem.

Medoks je čestitala Bojaniću imenovanje na tu poziciju, uz konstataciju da je raduje mogućnost da ponudi znanje i iskustva koja administracija Velike Britanije ima u predstojećim zadacima.

„Velika Britanija ima veliki broj kompanija koje imaju zavidno iskustvo i ekspertizu u oblasti „zelene energije“ i zainteresovane su da ispitaju mogućnosti crnogorskog tržišta“, rekla je Medoks.

Bojanić je napomenuo da je „ovo veoma važan trenutak za crnogorsku administraciju, vrijeme da se preduzmu konkretni koraci kako bi se postojeće stanje popravilo i donesu odluke da se krene naprijed“.

On je zahvalio Medoks na podršci koju je Velika Britanija, ali i međunarodna zajednica pružila novoj crnogorskoj Vladi.

“Prostora za razgovor i saradnju u ovako važnom resoru ima i naš zajednički zadatak je da u skorije vrijeme definišemo jasne prioritete kada su u pitanju kapitalne investicije“, kazao je Bojanić.

On je dodao da je fokus trenutno na razmatranju stanja u preduzećima u većinskom državnom vlasništvu, kao i na rješavanju „gorućih“ pitanja.

Sagovornici su se saglasili da su Crna Gora i Velika Britanija i do sada imale visok stepen saradnje u raznim oblastima, navodeći da im je želja da se taj trend u budućnosti nastavi.

Bonus video: