DPS: Spajić da se pozabavi stvarima iz svoje nadležnosti

"Nove mjere u cilju suzbijanja epidemije stižu u ponedjeljak. Stiže zimska turistička sezona, bez litija, te neće biti izgovora kada se rezultati budu sumirali"

9358 pregleda 34 reakcija 34 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) savjetovala je ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića da se, kako su naveli, "pobrine o zakonitom ponašanju prilikom emisije državnih obveznica".

Naveli su i da treba da se pobrine o pripremi budžeta, što je, kako su saopštili, njegov osnovni posao.

"Ali zakonito, transparentno, pravovremeno, na korist građana. Političke izjave neka ostavi za neke druge ljude ili neka druga vremena", saopšteno je iz DPS-a.

Oni su komentarisali intervju Spajića za Blumberg, u kojem je, između ostaloh naveo da "Crna Gora neće ponoviti grešku sa zatvaranjem granica"..

"Već nekoliko puta ponovljen komentar ministra Spajića o političkom zatvaranju granica i propuštenoj prilici da srpski i ruski državljani spasu turističku sezonu u Crnoj Gori, traži da neznavenom ministru ukažemo na nekoliko činjenica. Učešće srpskih turista u broju ostvarenih noćenja na godišnjem nivou je oko 20 odsto, dok se njihov broj kreće u rasponu od 16-17 odsto svih turista koji posjete Crnu Goru. U posmatranom periodu, Srbija je bila najveće žarište epidemije koronavirusa u Evropi, što po zvaničnim, što po nezvaničnim podacima o kojima još uvijek nije dala konačnu riječ nezavisna komisija koja ima zadatak da utvrdi tačan broj umrlih od koronavirusa", navodi se u saopštenju DPS-a.

Navode i da je Rusija nakon dvomjesečnog zatvaranja, 6. juna odobrila napuštanje države samo zbog liječenja, poslovnih razloga, studija, njege bolesnih članova porodice u drugim državama.

"Tako da nas ni Rusi nijesu mogli spasiti ministre Spajiću. U vrijeme kada je Crna Gora bila corona free destinacija, EU je zatvorila granice za svoje državljane štiteći turističko tržište svojih članica. Ni Albanija, ni Hrvatska o kojima toliko priča ministar Spajić, nijesu imale litije kao nesvakidašnji događaj u sred turističke sezone kao izazov, a koje je ministar Spajić zdušno podržavao. Potencijalni gosti su bez sumnje sa čuđenjem posmatrali hiljade ljudi na ulicama metropola turizma: Budve, Kotora, Herceg Novog, Bara", saopšteno je iz DPS-a.

Iz te partije su naveli i da idu novogodišnji praznici poznati po dolasku velikog broja turista u Crnu Goru.

"A nove mjere u cilju suzbijanja epidemije stižu u ponedjeljak. Stiže zimska turistička sezona, bez litija, te neće biti izgovora kada se rezultati budu sumirali", navodi se u saopštenju.

Bonus video: