Bojanić: Sekulić će biti u problemu kad nadležni budu tražili informacije o izgradnji VE Možura

"Potencijali energetskog sektora Crne Gore su bili stavljeni u službu nametanja obaveze svim građanima Crne Gore da pune džepove pojedincima bliskim bivšoj vlasti"

15664 pregleda 43 reakcija 27 komentar(a)
Mladen Bojanić, Foto: Vlada Crne Gore
Mladen Bojanić, Foto: Vlada Crne Gore

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić poručio je poslanici Demokratske partije socijalista i bivšoj ministarki ekonomije Dragici Sekulić da će "biti u problemu kad nadležni organi zakucaju na njena vrata tražeći informacije o izgradnji VE Možura".

Bojanić je reagovao na navode Sekulić koja je saopštila da iako mnogi potezi nove Vlade, ne ulivaju povjerenje u iskrenu želju za demokratskom tranzicijom vlasti, da raduju izjave nakon Ministarskog sastanka Energetske zajednice.

"Bivša ministarka, a sada otvoreni aparatčik DPS-a, g-đa Dragica Sekulic, potvrđuje da je bahatost prošle vlasti kombinacija alavosti, neznanja i nepoštovanja građana Crne Gore. Naravno da jesam pohvalio zelenu politiku u energetici na Ministarskom sastanku Energetske zajednice EU, i uvijek ću na međunarodnim sastancima istaći činjenicu koja Crnu Goru predstavlja u najboljem svijetlu, bez obzira što to nije baš cijela slika stanja", naveo je Bojanić.

Dodao je da će se truditi da domaća javnost bude što transparentnije obaviještena o svim relevatnim činjenicama, bile prijatne ili ne za suočiti se sa njima.

"Tako da ću iskoristiti priliku da odgovorno obavijestim javnost da sam neposredno prije pomenutog Ministarskog sastanka saznao da je Temoelektrana Pljevlja pred velikim izazovom da već sredinom januara naredne godine prekine rad, odnosno dvije godine prije dozvoljenog roka, jer je potrošena predviđena kvota od 20.000 sati rada u režimu sa visokim zagadjenjem sredine".

Bojanić je podsjetio Sekulić i na, kako je naveo, katastrofalnu politiku po pitanju malih HE.

"A kao rezultat takvog strateškog bezobrazluka i sumnjivih dodjela koncesija, pored uništenja životnog okruženja mnogih građana, nova vlast se suočava sa odštetnim zahtjevima u visini, za sada, od preko 50 miliona eura. Potencijali energetskog sektora Crne Gore su bili stavljeni u službu nametanja obaveze svim građanima Crne Gore da pune džepove pojedincima bliskim bivšoj vlasti. Znam da će poslanica Sekulić biti u problemu kad nadležni organi zakucaju na njena vrata tražeći informacije o izgradnji VE Možura ili kad je zapitaju o konfliktu interesa u slučaju u kojem je sinu partijskog šefa dodijelila koncesije za mHE, tako da joj preporučujem da se ušuška i nastavi da spava. Tako najbolje služi Crnoj Gori. Svako njeno buđenje iz opozicionog sna biće još jedan u nizu dokaza u dokazivanju namjerne zapuštenosti njenog bivšeg resora i besprizorne alavosti prethodne vlasti", zaključuje se u reagovanju Bojanića.

Bonus video: