Savka Darmanović, nova izvršna direktorka Novog duvanskog kombinata

"Imenovanjem lokalnog predstavnika na ovu odgovornu poziciju i uoči skorog otvaranja fabrike menadžment kompanije želi da učvrsti temelje budućeg uspješnog poslovanja Novog duvanskog kombinata"
256 pregleda 2 komentar(a)
Novi duvanski kombinat, Foto: Arhiva Vijesti
Novi duvanski kombinat, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 29.12.2017. 11:56h

Menadžment kompanije Novi duvanski kombinat AD Podgorica imenovao je Savku Darmanović za novu izvršnu direktorku, saopšteno je iz te kompanije.

U saopštenju se navodi da je Darmanović diplomirani ekonomista, a prethodno je radila u Poreskoj upravi 14 godina, a zatim u sektoru osiguranja, u kojem je provela više od deceniju.

"Prije nove pozicije u Novom duvanskom kombinatu, Darmanović je obavljala posao direktora finansija u Generali Osiguranje Montenegro. Bogato radno iskustvo, odlično poznavanje domaćeg tržišta i propisa, kao i uspjeh na upravljačkim pozicijama preporučili su Darmanović za poziciju izvršnog direktora Novog duvanskog kombinata. Imenovanjem lokalnog predstavnika na ovu odgovornu poziciju i uoči skorog otvaranja fabrike menadžment kompanije želi da učvrsti temelje budućeg uspješnog poslovanja Novog duvanskog kombinata. Prethodno je na poziciji izvršnog direktora kompanije bio Gabriele Arveda, koji će ostati zaposlen u firmi i nastaviti svojim bogatim međunarodnim iskustvom da doprinosi razvoju Novog duvanskog kombinata Podgorica", kazali su iz Novog duvanskog kombinata.

"Vijesti" su ranije objavile da će Arveda biti smjenjen zbog kašnjenja izgradnje fabrike i veoma loše komunikacija sa predstavnicima države. Navedeno je i da je Savku Darmanović kandidat za tu funkciju.

Bonus video: