DPS glasao za finansijski plan Golubovaca; Asanović: Gdje su nestala skoro dva miliona eura?

Srđan Raičević (SNP) je zamjerio što je planom za rekonstrukciju ostalih puteva u Zeti predviđeno 550.000 eura, a za rekonstrukciju najfrekventnije saobraćajnice Golubovci - Mataguži svega 400.000 eura
196 pregleda 0 komentar(a)
Dušan Radonjić, Foto: Luka Zeković
Dušan Radonjić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.12.2017. 09:06h

Odbornici DPS-a usvojili su juče Finansijski plan Gradske opštine Golubovci za 2018. godinu, koji iznosi 2,7 miliona eura.

Predsjednik GO Dušan Radonjić kazao je da će Plan imati određeni rok trajanja i da će nakon konstituisanja nove Skupštine i odabira novog predsjednika, imati 90 dana da donesu budžet.

„Taj budžet,uslovno, ne mora da korespondira ovom finansijskom planu. Moguće su izmjene...Ni Golubovci ni Tuzi ne mogu da usvajaju svoje finansijske planove, a da prije toga ne bude usvojen budžet Glavnog grada...“, kazao je Radonjić.

Odbornik DF-a Mihailo Asanović je pitao gdje su nestala skoro dva miliona eura kapitalnih investicija koje su planirane u 2015. i 2016.godini, a nijesu potrošene niti prenešene u plan za narednu godinu.

„Putna infrastruktura je u veoma lošem stanju... Zašto u ovom finansijskom planu nema pješačke staze od Bistrica do Kurila, sportsko-rekreativnog kompleksa Balabani. Šta se desilo sa projektom Staklenika i investitora koje ste obećavali? Ne pomišljate da radite kanalizacionu mrežu koja je veoma potrebna, kao ni fabriku za preradu voća i povrća“,istakao je Asanović.

Srđan Raičević (SNP) je zamjerio što je planom za rekonstrukciju ostalih puteva u Zeti predviđeno 550.000 eura, a za rekonstrukciju najfrekventnije saobraćajnice Golubovci - Mataguži svega 400.000 eura.

„Ovo je provociranje građana. Zašto se stalo sa radovima? Činjenica je da ćete u izbornoj godini da asfaltirate do nečijih štala i pojata, a za 'žilu kucavicu' kad je Zeta u pitanju, svega 400.000 eura. To je premalo za put koji je u veoma lošem stanju“, kazao je Raičević.

Radonjić je istakao da je Zeta otvoreno gradilište, jer se na šest lokacija izvode različiti vrste radova.

Plan je, kako je kazao, koncipiran tako da u narednoj godini da mogućnost da se nastave neki krupni kapitalni projekti kao što je izgradnja saobraćajnice Golubovci - Mataguži.

„Dinamika radova je najbolja moguća u datim okolnostima i to najbolje mogu da vam kažu žitelji tog dijela...koji kažu da na gradilištu uvijek ima od 25 do 30 ljudi, od 10 do 15 lgrađevinskih mašina kad god vremenska situacija ide na ruku da se izvode radovi“, kazao je Radonjić.

On je kazao da će nastaviti ozbiljnu rekonstrukciju svih lokalnih puteva i da će Srednja stručna škola u septembru primiti prve učenike. Zbog škole će,kako je kazao, biti u obavezi da obezbijede pristupnu saobraćajnicu koja se naslanja na put Golubovci - Mataguži.

Odbornici su usvojili i informaciju o aktivnostima na podsticanju razvoja i unapređenja poljoprivrede. Raičević je istakao da je izvještaj dobro urađen, ali da je stanje u poljoprivredi alarmantno.

„Najveći problem sa kojim se suočavaju poljoprivredni proizvođači je prodaja proizvoda. Preduzeće AD Plodovi nije radilo ništa...“, kazao je Raičević.

Bonus video: