Đikanović opet vodi KHOV

Nakon što je Damjanović ukazao da već šest mjeseci to tijelo ne funkcioniše, Vlada je u ponedjeljak “na telefonskoj sjednici uz učešće većine ministara” odlučila da predloži parlamentu novi saziv
429 pregleda 1 komentar(a)
Zoran Đikanović (Novine)
Zoran Đikanović (Novine)
Ažurirano: 28.12.2017. 19:50h

Skupština je preksinoć imenovala novi sastav Komsije za hartije od vrijednosti kojom će i dalje predsjedavati Zoran Đikanović.

Imenovanje Komisje bilo je brzopotezno rješenje nakon što je nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović 22. decembra, kada je razmatran finansijski plan tog regulatora za narednu godinu, istakao da je 6. juna ove godine Komisiji istekao mandat i da Đikanović ima samo status zaposlenog u tom regulatoru. Đikanović je tada najavljen kao predsjednik tog tijela koji će obrazlagati finansijski plan.

Nakon što je Damjanović ukazao da već šest mjeseci to tijelo ne funkcioniše, Vlada je u ponedjeljak “na telefonskoj sjednici uz učešće većine ministara” odlučila da predloži parlamentu novi saziv.

Skupština je prije izbora Komisije usvojila novi Zakon o tržištu kapitala koji je predviđao strože uslove za izbor tog tijela, a onda je po starom zakonu izabran novi sastav Komisije. Za zamjenika tog tijela je izabran Ranko Jovović, a za članove Draško Malbaški, Azra Šehović i Asmir Pepić.

Damjanović je kazao da će biti problematični svi akti koje je od 6. juna usvojila Komsija.

Bonus video: