predviđeno da se aerodromi ne mogu valorizovati po modelu koncesije

Socijaldemokrate predložile zakon o zaštiti nacionalnih interesa u oblasti avio-saobraćaja

"U cilju očuvanja jednog od najvrednijih državnih razvojnih resursa, zakonom je definisano da Crna Gora zadržava većinsko vlasništvo u preduzeću Aerodromi Crne Gore"

5204 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate
Foto: Socijaldemokrate

Socijaldemokrate Crne Gore (SD) predložile su zakon o zaštiti strateških nacionalnih interesa u oblasti avio-saobraćaja, s obzirom da je avio-dostupnost države od posebnog interesa za život i rad građana, zdravlje stanovništva, razvoj turističke privrede i ekonomsku nezavisnost.

"U cilju očuvanja jednog od najvrednijih državnih razvojnih resursa, zakonom je definisano da Crna Gora zadržava većinsko vlasništvo u preduzeću Aerodromi Crne Gore. Takođe, zakonom je predviđeno da se ta kompanija ne može valorizovati po modelu koncesije, niti po bilo kojem koji bi doveo u pitanje većinsko vlasništvo države", navodi se u saopštenju SD.

Tim zakonom se, kako su poručili, zabranjuje i svaka radnja od države koja bi rezultirala likvidacijom nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines (MA), jer je u pitanju resurs od strateškog nacionalnog značaja čijim gašenjem bi nastupile ogromne negativne posljedice.

Preporučujemo za Vas