"Brussels Airlines" od sada spaja Tivat i Brisel

Direktor „Aerdroma Crne Gore“ Danilo Orlandić kazao je da im je za cilj da dovedu u Crnu Goru svih pet kompanija-članica Lufthansa Grupe
0 komentar(a)
Brussels Airlines, Tivat, Foto: Siniša Luković
Brussels Airlines, Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 09.05.2018. 17:15h

Slijetanjem "airbusa A-319“ belgijske kompanije „Brussels Airlines“ koji je na platformi tivatskog aerodroma pozdravljen tradicionalnim pozdravom vodenim topovima, u Tivtu je svečano obilježen početak saobraćanja te kompanije - članice Lufthansa Grupe, sa Crnom Gorom.

„Brussels Airlines“ je nakon „Austrian Airlinesa“ i „Eurowingsa“ koji već lete za Podgoricu, odnosno Tivat treća od ukupno pet aviokompanija iz Lufthansa Grupe, što uspostavlja redovan saobraćaj sa Crnom Gorom.

Direktor „Aerdroma Crne Gore“ Danilo Orlandić kazao je da im je za cilj da dovedu u Crnu Goru svih pet kompanija-članica Lufthansa Grupe.

"Izuzetna nam je čast što je od danas naš partner i „Brussels Airlines“. To dosta govori i o rezultatima koje smo positigli na povećanju aviodostupnosti Crne Gore kao turističke destinacije, jer „Brussels Airlines“ ima više od 3.600 zaposlenih, flotu od 48 avuona koji svakg dana imaju 250 letova povezujulči prijestonicu Evrope –Brisel sa 115 destinacija u Evropi, Africi, Aziji i SAD-u“, istakao je Orlandić.

Kazao je da su aerodromi Tivat i Podgiorica od početka godine do početka maja imali 65.000 više putnika nego u istom periodu lani, te da očekuje da će ove godine ACG zabilježiti ukupan promet od preko 2,5 miliona putnika.

Bonus video: