Radak Kukavičić: Gašenjem Montenegro erlajnsa poslata najgora marketinška poruka

Ona je rekla da slijedi veoma teška i izazovna godina i sezona, zbog epidemije, a sada i najave gašenja nacionalne avio-kompanije

12459 pregleda 50 reakcija 48 komentar(a)
Radak Kukavičić, Foto: Vlada Crne Gore
Radak Kukavičić, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora je, najavom o gašenju nacionalnog avio-prevoznika Montenegro erlajns (MA), poslala najgoru marketinšku poruku u svijet, poručila je direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO) Željka Radak Kukavičić.

Ona je za Radio Crne Gore kazala da su tim potezom dovedeni u pitanje već ugovoreni aranžmani za sezonu naredne godine.

"Na ovaj način gubimo eminentna tržišta u pred i sezoni naredne godine. Nedostatak letova će uticati i na veliki broj već ugovorenih aranžmana u toku pandemije koji su odloženi za proljeće naredne godine. Znači, dovodi se u pitanje realizacija tih aranžmana, a da ne govorimo o onim koje je već hotelska privreda ugovorila za sezonu naredne godine", poručila je Radak Kukavičić.

Ona je rekla da slijedi veoma teška i izazovna godina i sezona, zbog epidemije, a sada i najave gašenja nacionalne avio-kompanije, prenosi portal RTCG.

Profesor Rade Ratković je za Radio Crne Gore ocijenio da je odluka o gašenju MA donijeta na prečac, bez detaljne analize i procjene uticaja na Crnu Goru kao turističku destinaciju.

"Takvo donošenje odluka ne vodi ničem dobrom. Mora se otvoriti debata, jer je riječ o firmi od posebnog nacionalnog interesa. Prije ovakve najave bila je potrebna analiza, ali i da se ponude alternativna rješenja, da se kompanija restrukturira, dokapitalizuje, da se napravi privatno-javno partnerstvo, da se razgovara sa turističkom privredom i tek onda donese odluka u korist turizma i crnogorskog društva", smatra Ratković.

On je rekao da se nada da će se uključiti i parlament i organizovati raspravu, kako bi se cijela situacija rješavala na jedan stručan način, a ne laički i nestručno.

U Privrednoj komori (PKCG) je najavljeno da će u ponedjeljak biti održana vanredna sjednica Odbora za turizam, na kojoj će se razmotriti i novonastala situacija sa MA, ali i nove epidemiološk mjere i predstojeća zimska sezona.

Bonus video: